Нові дороги, які будуватимуть у Вінниці, проектуватимуть із зливовими каналізаціями.

Про це повідомив міський голова Володимир Гройсман. Він зазначив, що навіть за радянських часів таку важливу річ, як зливову каналізацію, проектували не усюди. А вода, яка потрапляє на дорожнє покриття під час дощу і залишається на дорозі спричиняє не тільки загрозу для водіїв, але й погано впливає на покриття дороги. Через це верхній шар дороги руйнується.

- Коли повністю відновимо все асфальтне покриття вінницьких доріг, нам потрібно будувати зливові каналізації по всіх дорогах міста, - зазначив Володимир Гройсман. - Адже колись за радянський часів, коли будували дороги, зливових каналізацій не робили і фактично не забирали воду з проїжджих частин, що дуже серйозно відображається на експлуатації наших доріг.

Не робили зливові каналізації і вже у пост-радянський період. Адже їх будівництво – дорого вартує, відповідно, на них не завжди вистачало грошей. Фактично, перша дорога у Вінниці на якій запроектовано і вже реалізують схему зливової каналізації – вулиця Шевченко. У цілому, зазначає мер Вінниці на приведення у порядок за всією технологією усіх доріг міста, потрібні сотні мільйонів гривень.


Переглядів: 3018
Поширень: 0