Сподіваючись на допомогу малознайомого чоловіка, вирішити питання з продовженням групи інвалідності сину та придбанням йому протезу, довірливий вінничанин залишився без грошей.

55-річний потерпілий працює водієм таксі. Під час чергової поїздки він розговорився зі своїм пасажиром та поділився з ним проблемами. Виявилося, що у водія син інвалід, і родина збирає гроші йому на протез. До того ж ще треба проходити лікарів, щоб продовжили групу інвалідності, а часу не вистачає, потрібно заробляти. Тоді клієнт запропонував чоловіку свою допомогу. Розповів, що має зв’язки у лікарських колах, та без проблем може допомогти з придбанням протеза за значно меншою ціною, ніж йому пропонують. Водій з задоволенням пристав на пропозицію незнайомця та частинами давав гроші за вирішення проблем. Отримавши 9 900 гривень, «благодійник» перестав відповідати на дзвінки. Тоді чоловік зрозумів, що став жертвою шахрая, і звернувся з заявою до міліції.

Провівши ряд оперативно-розшукових заходів, працівники міліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 36-річний житель м. Хмільник, який на довірливих громадянах заробляв собі на життя. Як з’ясувалося, затриманий причетний до десятка аналогічних злочинів.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 КК України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання до 3-х років позбавлення волі.



Переглядів: 4139
Поширень: 0