Зимові канікули добігають кінця, і вже в понеділок вінницькі школи будуть готові прийняти дітлахів у теплих класах. На вихідних приміщення начальних закладів вже будуть виводитись з економ-режиму і в перший навчальний день у класах буде тепло.

У цьому навчальному році зимові канікули для вінницьких школярів були незвично довгими. Діти відпочивали три тижні: з 25 грудня 2014 року по 18 січня 2015 включно. Поки учні були вдома, у навчальних приміщеннях було понижено температурні показники. Це дозволило зекономити газ, а відсутність навчального процесу в другу зміну – зменшити обсяги споживання електроенергії, що є досить важливим у нинішній ситуації в країні.

Директор департаменту освіти міської ради Володимир Буняк каже, що протягом канікул вдалось суттєво зекономити енергоносії. Скільки це в коштах – буде відомо наприкінці січня.
«Впродовж трьох тижнів температура теплоносія у школах була на такому рівні, щоб системи опалення не вийшли за ладу. Але вже у ці вихідні у навчальні заклади міста почнуть подавати більше тепла, аби діти прийшли в понеділок вже у повністю обігріті приміщення», – зазначив також Володимир Буняк.



Переглядів: 3204
Поширень: 0