З метою упередження порушень законодавства суб\'єктами господарювання спиртової галузі органами внутрішніх справ вживаються заходи з виявлення службових осіб підприємств - виробників спирту та алкоголю, причетних до розробки й реалізації типових схем протиправного обігу та несплати обов\'язкових платежів, а також викриття правопорушень на підприємствах торгівлі, у місцях зберігання, накопичення та перевантаження підакцизної продукції і притягнення до відповідальності осіб, причетних до виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції, її транспортування та реалізації споживачам у роздрібній мережі.


За словами начальника ГУМВС генерал-майора міліції Василя Поліщука, протягом 2006-2009 років в спиртовій галузі області задокументовано 129 злочинів, 20 з них – в поточному році. З незаконного обігу правоохоронцями Вінниччини вилучено понад 350 тон спирту та 255 тис. пляшок фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції.


11 липня біля 21.00 години в с. Бджільна, Теплицького району працівниками міліції затримано вантажний автомобіль з напівпричепом марки «Renault» під керуванням жителя м. Тетіїв Київської області. Згідно супровідних документів, водій нібито перевозив з Києва до Львова 22 840 кілограмів комбікорму. Під час огляду вантажу напівпричепа, міліціонерами було виявлено три, замаскованих мішками з комбікормом, металевих ємкості, з’єднаних між собою, які були заповнені етиловим спиртом загальною кількістю близько 23,0 тис. літрів на загальну суму 900 тисяч гривень.


Працівниками міліції попередньо встановлено, що продукція була завантажена на одному з теплицьких спиртзаводів, а також, що до його відвантаження причетні посадові та матеріально-відповідальні особи. Наразі керівник підприємства знаходиться у розшуку, спирт та автомобіль знаходяться на зберіганні в Теплицькому РВ, назначена ревізія фінансово-господарської діяльності даного заводу, проводяться інші заходи. Правоохоронцями порушено кримінальну справу.


Переглядів: 3281
Поширень: 0