Для вирішення подальшого питання щодо затриманого вантажу 27 липня за головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Василя Чернія відбулося засідання державної протиепізоотичної комісії.

На автошляхах області здійснюється контроль за перевезенням вантажів підконтрольних службі державної ветеринарної медицини з метою запобігання нелегального ввезення, переміщення заборонених до ввозу в Україну тварин, птиці, харчових продуктів та іншої продукції тваринного походження. Так, 22.07.2009 р., співробітниками відділу ветеринарної міліції спільно з працівниками УДАІ ГУМВС на автошляху Житомир – Могилів-Подільський, поблизу с. Носківці, Жмеринського району, було зупинено автомобіль-фургон Фольксваген, в якому перевозилося без відповідних документів продукцію тваринного походження в асортименті.

Продукція птахівництва, орієнтовною вагою 811 кг, рибопродукція – 814 кг та м’ясопродукція – 248 кг. Під час перевірки приватний підприємець м. Могилів-Подільський не надав перевіряючим відповідних супровідних ветеринарних документів, що викликало сумнів щодо якості перевізної продукції. Вище вказана продукція тимчасово вилучено з обігу та передано на відповідальне зберігання ТОВ „Жмеринський завод по ВТНС” до вирішення питання. За цей час власник товару надав ветеринарні документи на товар, але виписані 23.07.2009 роком, що свідчить про повну невідповідність затриманої продукції.

Таким чином, за рішенням комісій від 27 липня №16 з метою недопущення виникнення особливо небезпечних інфекційних хвороб вищезазначену продукцію вилучено з обігу і направлено на Тульчинський ветеринарно-санітарний завод для переробки у відповідних технологічних режимах.


Переглядів: 2957
Поширень: 0