До Вінницького міського відділу міліції звернувся 30-річний ошуканий чоловік, який втратив свою авто, здавши його в оренду.

Чоловік розмістив оголошення про здачу автомобіля в оренду на одному з Інтернет-сайтів. Згодом, йому зателефонував потенційний клієнт, що погодився на вказану пропозицію. Обидва чоловіки в телефонній розмові обговорили умови оренди та домовились про зустріч.

Офіційно склавши договір оренди та засвідчивши її нотаріально, власник автомобіля передав його зловмиснику, той в свою чергу зобов’язався сплачувати щотижня домовлену ними суму. По закінченню терміну, орендар-шахрай перестав відповідати на телефонні дзвінки. Чоловік зрозумів, що його ошукали та звернувся до міліції.

Працівники міліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 23-річний житель одного з сіл Вінницького району, який встиг за цей час шахрайським шляхом перепродати взятий в оренду автомобіль іншій особі. На даний час, правоохоронці знайшли втрачений автомобіль та встановили нового власника, який також став жертвою шахрая.

Наразі слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до трьох років. Триває слідство.



Переглядів: 3851
Поширень: 0