120 квартир комплексу з групи наступних муніципальних будинків по вулиці Чехова вже розподілено між вінничанами, які забажали придбати житло по міській програмі «Муніципальне житло м. Вінниця». Наразі ще триває прийом заявок на участь у програмі.

Муніципальне житло на Чехова у ВінниціСьогодні будівництво муніципального комплексу з двох будинків по вулиці Чехова лише розпочалося, але зі 140 квартир між учасниками програми «Муніципальне житло м. Вінниця» вже розподілено 86 %. «Для того, щоб розподіл квартир між учасниками програми був прозорим, проводиться відкрите жеребкування. Завдяки йому визначається поверх та номер квартири у майбутньому будинку, - розповідає директор департаменту економіки та інвестицій Галина Якубович. – Жеребкування відбувається у кілька турів, у ньому учасник програми бере участь особисто. Згідно з протоколом жеребкування, перелік учасників програми затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради».

Вартість одного квадратного метру житла у об’єктах програми залишається однією з найнижчих на первинному ринку житла міста. Сьогодні у майбутніх будинках по Чехова вона становить 7200 грн. Якщо людина не може одразу сплатити всю вартість квартири, вона може взяти участь у іпотечному житловому кредитуванні. В такому випадку кредит уповноваженим банком може надаватися строком до 30 років. Прийом заяв від вінничан на участь у програмі по будівництву житлового об’єкту все ще триває. З умовами участі можна ознайомитись за посиланням. За детальними довідками щодо участі у програмі необхідно звертатись до департаменту економіки і інвестицій міської ради, телефон для довідок: (0432) 59-51-43.

За словами керівника підрядного підприємства, директора ДП Міністерства оборони України «Вінницьке інженерно-будівельне управління» Валерія Коробкова, будівництво обох будинків вже розпочато: «Протягом трьох місяців велися підготовчі роботи – необхідно було зробити виніс з території комунікацій. Під обидва будинки вже вирито котловани. Один будинок вже має фундамент, з 10 лютого плануємо розпочати кладку цегли. Під другий – утрамбовано основу, починаємо робити армокаркас, днів через 10 будемо виливати бетонну плиту». Здача в експлуатацію обох будинків планується на липень 2016 року.

Для інформації:

У міській програмі «Муніципальне житло м. Вінниця», яка діє з 2009 року, щороку бажає взяти участь все більше вінничан. Минулого року було здано в експлуатацію 10-типоверхівку по провулку Щорса на 140 квартир. Це був третій муніципальний будинок, побудований у Вінниці. Будівництво муніципального житла дозволило вже поліпшили житлові умови 344 вінницьким родинам. Переважно молоді, освітянам, працівникам бюджетної сфери та комунальних підприємств.

В минулому році надано вихідні дані для проектування групи житлових будинків на вул. Чехова на 207 квартир, наразі споруджується І пусковий комплекс (житлові будинки №1 та №2) на 140 квартир. У 2014 році перелік учасників програми було розширено, відтепер в ній також можуть брати участь військовослужбовці, які несли службу в зоні АТО, та вимушені переселенці з Криму та Сходу України.



Переглядів: 15226
Поширень: 0