В зв’​​язку з напруженою ситуацією у державі та проявами тероризму у інших містах України Вінн​​иця посилює заходи безпеки. Щоб правоохоронні органи могли швидше реагувати на позаштатні ситуації, усі камери відеонагляду, які розташовані в місцях масового скупчення людей – на площах та майданах міста, перехрестях, а також у переходах і на мостах, відтепер планують об’єднати у єдину міську локальну мережу. Також планується до цієї мережі підключити і камери відеоспостереження, встановлені на торговельних центрах та магазинах, а згодом і камери, що розмістять на блокпостах, розташованих на в’їздах у Вінницю.

На наступну сесію міської ради виноситься питання щодо впровадження у Вінниці програми «Безпечне місто». Нею передбачається об’єднання усіх камер зовнішнього відеонагляду, які вже протягом кількох років встановлюються у найбільш людних місцях міста (сквери, площі, майдани, парки) у єдину локальну міську мережу. На сьогодні таких камер у Вінниці встановлено близько півсотні, в цьому році планується встановити ще біля 20.

«До мережі мають бути підключені всі види камер відеоспостереження, які встановлені в місцях масового скупчення людей, потенційно техногенно небезпечних місцях, а також тих об’єктах, які мають життєво важливе значення для міста. Наприклад, мостах чи переходах, - розповідає заступник міського голови Володимир Слишинський. - Передбачається також зобов’язати усіх суб’єктів господарської діяльності, заклади чи установи яких розташовані в місцях великого скупчення людей, встановити камери відеоспостереження з підключенням до єдиної мережі. Завдяки чому правоохоронні органи зможуть вести спостереження в режимі реального часу».

Через посилення терористичних проявів у різних містах держави більше тижня тому на основних в’їздах у місто було встановлено блокпости. Тому постало питання відео зв’язку з блокпостами. Найближчим часом на них також будуть встановлені камери, які планують під’єднати до єдиної мережі. На сьогодні відпрацьовується механізм впровадження цього нововведення.

Відеокамери та різні датчики в подальшому також будуть встановлюватися у місцях, які на думку правоохоронних органів чи відділу з надзвичайних ситуацій міськради потребують спостереження. Для цього розроблено анкету, яку вже надіслали відомствам, для внесення ними пропозицій. За словами Володимира Слишинського, це необхідно для того, щоб визначити, де першочергово їх необхідно встановити, і коли саме розпочати ці роботи. Усі ж наявні датчики забезпечать безперебійним живленням.

Другим етапом реалізації програми буде підключення до єдиної локальної мережі міської системи оповіщення населення. ​



Переглядів: 20340
Поширень: 0