Працівники вінницької міської кримінальної міліції у справах дітей, проводячи рейд по торгівельних закладах, виявили факти продажу тютюну та алкоголю підліткам 13 та 15 років.

Правоохоронці, разом з омбудсменами Вінницької міської ради постійно проводять профілактичну роботу з працівниками закладів торгівлі, які мають ліцензії на продаж тютюну та алкоголю по дотриманню вимог законодавства щодо заборони продажу пива, слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Для виявлення порушників закону працівниками міліції спільно з представниками міської ради було організовано рейд по перевірці закладів торгівлі. Група перевіряючих відвідала десять магазинів, у шести з яких було зафіксовано продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів 13-річній дівчині та 15-річному хлопцю. Продавці магазинів, не запитуючи документів, з легкістю продали цигарки та вино дітям.

В шістьох вінницьких магазинах підліткам продали алкоголь та цигарки

Зважаючи на те, що у даних торгівельних точках факт продажу був зафіксований вперше, продавці та власники магазинів отримали усні попередження від правоохоронців.

В шістьох вінницьких магазинах підліткам продали алкоголь та цигарки

Надалі, у разі виявлення повторних фактів продажу тютюнових виробів та алкогольних напоїв неповнолітнім особам, згідно чинного законодавства, працівники міліції змушені будуть скласти протокол відповідно до ч. 2 ст. 156 КУпАП (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами). Матеріали по даному факту направляться на розгляд до адміністративної комісії Вінницької міської ради, повідомиться в Департамент адміністративних послуг та Податкову. Власникам торгівельних закладів загрожуватиме сплата штрафу та вирішуватиметься питання про позбавлення їх ліцензій на право торгівлі.

В шістьох вінницьких магазинах підліткам продали алкоголь та цигарки

Міліція звертається із проханням, неухильно дотримуватись чинного законодавства, особливо працівників торгівлі, не продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби неповнолітнім, адже кожен з нас відповідає за здорове майбутнє наших дітей.



Переглядів: 4009
Поширень: 0