Жертвою шахрая став 30-річний місцевий житель, який намагався продати електричну бритву, розмістивши оголошення на одному з сайтів у мережі Інтернет.

Вінничанин розмістив на одному з Інтернет-сайтів оголошення про продаж електробритви. Вже за декілька годин йому зателефонував потенційний покупець та запропонував розрахуватись за товар безготівковим платежем – переказати кошти на банківську платіжну картку. Для проведення операції, зловмисник попросив продавця вказати реквізити його банківської картки.

Через деякий час до чоловіка перетелефонував невідомий та представившись працівником банку, повідомив, що на рахунок надійшли кошти і потрібно підтвердити операцію зарахування. Для цього власнику картки необхідно переслати код, який надійшов за допомогою смс-повідомлення. Довірливий чоловік переслав номер, таким чином, підтвердивши зняття коштів з рахунку своєї банківської картки.

Згодом продавець електробритви недорахувався на своєму рахунку 19 705 гривень. Зрозумівши, що його обманули чоловік - звернувся до міліції.

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження відповідно ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Міліція вкотре звертається до громадян бути обачними! Ніколи не називайте незнайомцям свої особисті дані, номера карткових рахунків та пін-код. Не здійснюйте не зрозумілі для Вас платіжні операції та не виконуйте інструкції незнайомих осіб.



Переглядів: 2976
Поширень: 0