30-річний вінничанин, що організував та здійснював нелегальне виготовлення горілки у підпільному цеху на території Вінниці, невдовзі постане перед судом. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ч.2 ст.204 КК України – незаконне виготовлення алкогольних напоїв з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, вчинене за попередньою змовою групою осіб.  

Наприкінці серпня минулого року оперативними співробітниками ГУ Міндоходів у Вінницькій області спільно з підрозділами УМВС України в області виявлено незаконне виробництво алкогольної продукції в одній з промислових зон м. Вінниці. Підпільна лінія здійснювала виробництво горілчаної продукції у промислових масштабах: в ході санкціонованого обшуку правоохоронцями тоді було виявлено та вилучено продукції більш ніж на 630 тис. грн. – більше півтонни спирту, 8 тисяч марок акцизного податку з ознаками підробки, обладнання для виготовлення фальсифікату (лінії по розливу, резервуари, насосні станції, купажні ємності, станки для закатування металевих корків), готової продукції, розлитої у пляшки, на суму 180 тис. грн.

30-річний вінничанин організував підпільний горілчаний цех

Кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду для винесення обвинувального вироку. Незаконне виготовлення алкогольної продукції на обладнанні, що забезпечує масове її виготовлення, передбачає штрафні санкції з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення. Подальшу долю зловмисника вирішить суд. 

30-річний вінничанин організував підпільний горілчаний цех

Протягом 2014 року слідчо-оперативними підрозділами ГУ Міндоходів у області викрито та припинено діяльність чотирьох підпільних цехів по виготовленню алкогольного фальсифікату, в яких вилучено сировини, готової продукції та знаряддя для її виготовлення на суму близько 1,7 млн. грн.



Переглядів: 3033
Поширень: 0