Не зважаючи на складну ситуацію в країні у минулому році у Вінниці майже на 6% зменшилася кількість кримінальних правопорушень. Дещо покращилася ситуація й по розкриттю особливо важких злочинів, пограбувань, шахрайства та хуліганства. Про це йшлося під час чергового засідання виконкому Вінницької міської ради, яке відбулось у четвер, 19 лютого. Розпочалась нарада хвилиною мовчання за загиблим 16 лютого під Дебальцевим вінничанином – працівником Вінницької транспортної компанії Петром Шептицьким, який був монтером служби колії.

Протягом минулого року правоохоронні органи міста сконцентрували свою увагу на забезпеченні правопорядку в обласному центрі. Особливо напруженим був початок року, після кривавих подій в столиці України. Тоді міліція здійснювала патрулювання вулиць разом із громадськими формуваннями. І ситуацію вдалось стабілізувати.

Під час звіту начальник Вінницького міського відділу УМВС України у Вінницькій області Юрій Куций зазначив, що незважаючи на значні ускладнення оперативної обстановки у Вінниці, у 2014 році не відбулося зростання рівня злочинності. Кількість кримінальних правопорушень порівняно з 2013 роком зменшилася на 6%. Позитивною є динаміка розкриття певних видів злочинів. Так, у минулому році на 11% збільшився рівень розкриття особливо тяжких злочинів, на 50% – умисних вбивств, на 23% – шахрайств, на 27% хуліганства, на 14% – розбійних нападів та на 3% тяжких тілесних ушкоджень пограбувань.

Також в минулому року задокументовано майже 200 фактів незаконного виробництва і збуту наркотиків, у 2013 році ця цифра становила 163. Також було припинено діяльність двох наркопритонів. За звітний період викрито 18 злочинів, пов\'язаних з незаконним обігом зброї та вибухових речовин.

«Першочерговими завданнями для нас є щоденний моніторинг та вивчення інформації щодо протиправних дій, які загрожують інтересам держави та громадян. А також – проведення заходів для виявлення фактів корупції та хабарництва, профілактична робота з людьми які перебувають на обліках органів внутрішніх справ. Крім того, серед наших завдань – робота щодо виявлення та припинення діяльності злочинних груп, які спеціалізуються на викраденні автотранспорту, крадіжках з квартир, розбійних нападах та пограбуваннях, ефективна протидія наркозлочинності, незаконному обігу зброї та ряду інших», – каже Юрій Куций.

«У сучасних умовах робота по охороні громадського порядку є надзвичайно важливою і ми бачимо, що вона досить ефективна, якщо залучаються громадські формування. Тому сьогодні цей напрямок активно використовується і ми маємо досить стабільну ситуацію в місті, - зазначив в.о. міського голови Сергій Моргунов. – Я хотів би звернути увагу на те, що потрібно більш активно та системно працювати по всіх порушеннях, які стосуються автотранспорту, особливо по виявлення фактів керування у стані алкогольного сп’яніння та викрадення автомобілів. Також досить важливим питанням є незаконного розповсюдження зброї, боротьба з наркоманією і ліквідація гральних залів».



Переглядів: 3073
Поширень: 0