Незважаючи на чисельні попередження працівників міліції бути пильними, шахраї продовжують видурювати кошти у довірливих громадян. Черговою жертвою зловмисника став 63-річний чоловік, який перерахував кошти на рахунок, нібито для лікування племінника, що потрапив у ДТП.

Ввечері на мобільний телефон чоловіка зателефонував невідомий, голос якого був дуже схожий на голос його племінника. Хлопець повідомив про те, що трапилась дорожньо-транспортна пригода, в якій він отримав перелом ноги і потрібно терміново 1000 гривень для лікування. Не вагаючись, схвильований пенсіонер перерахував гроші на вказаний зловмисником банківський рахунок.

Наступного дня, чоловік вирішив зателефонувати матері свого племінника, аби упевнитись, що з ним усе гаразд та дізнався про те, що ніякої дорожньо-транспортної пригоди не траплялось. Чоловік зрозумів, що його обдурили та звернувся до міліції.

За даним фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). Такий злочин карається обмеженням волі до 3-х років.

Міліція вкотре звертається до громадян бути обачними та недовіряти подібним телефонним дзвінкам. Якщо Вам зателефонували невідомі та під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, переконайтесь, що з вашими рідними все в порядку та не виконуйте інструкції незнайомих осіб.



Переглядів: 2559
Поширень: 0