Минулого року за програмою співфінансування спільно із мешканцями приватного сектору у Вінниці було прокладено 3,8 км мереж водовідведення. Кількість вулиць та загальна протяжність мереж, які прокладатимуть у цьому році, залежатиме від вартості робіт, бо через курсові коливання та подорожчання матеріалів вартість будівництва може значно зрости. Загалом же на проведення будівельних робіт із каналізування та водопостачання у міському бюджеті заплановано майже 3 млн. грн.

У Вінниці триває реалізація масштабного проекту з каналізування приватного сектору. Він передбачає прокладення мереж з водовідведення у 10 мікрорайонах міста, де необхідно розвивати таку послугу.

Торік на умовах співфінансування робіт (кошти бюджету та кошти мешканців приватної забудови) було прокладено 3,8 км мереж каналізування. На проведення робіт з бюджету міста було виділено 3,05 млн. грн., жителі садиб зібрали майже 1 млн. грн. Роботи проводились у квартальних комітетах «Зоряний», «Димитрівський» та «П’ятничани». Найбільший обсяг робіт здійснено по вул. П.Яр (884 м) та Димитрова (920 м). Також до переліку вулиць, де проводилась прокладка мереж, увійшли вулиці Ю.Смірнова, Фадеєва, Тельмана, Суворова, І.Богуна, Боженка.

Проводились і роботи по реконструкції та будівництву мереж водопостачання і водовідведення у мікрорайонах висотної забудови. Так, минулого року було проведено реконструкцію 0,41 км мереж водопостачання до будинків по вул. Фрунзе,73А, вул. Короленко,33А, вул. Г.Успенського,6, вул. Визволення,10, вул. Талалихіна,3 на загальну суму – 310 тис. грн. Проведено і реконструкцію 1,63 км систем водопостачання мікрорайону «Тяжилів» загальною вартістю 2,9 млн. грн. Побудовано 1,64 км мережі каналізації по вул. І.Богуна,25, вул. С.Лазо,1-19, вул. Салтикова-Щедріна,117-123, вул. А.Іванова (від будинку №73 до вул. Гладкова), ділянках вул. С.Ценського та Немирівського шосе. Загальна вартість будівельних робіт склала 3,7 млн. грн. Крім цього, за рахунок коштів міського бюджету збудовано 0,52 км мереж водопроводу в мікрорайоні «Пирогово» (вул. Комарова).

В рамках реалізації проекту каналізування мікрорайону «Старе місто» - ІІІ етап» проведено будівництво напірної мережі каналізації ø315мм від КНС-4 та раніше збудованого дюкерного переходу з підключенням до очисних споруд каналізації по Сабарівському шосе. Загальна протяжність – 1,3 км. З міського бюджету на ці цілі було виділено 2,95 млн. грн.

На сьогодні від мешканців приватного сектору надійшли заявки на каналізування ділянок 26 вулиць, провулків та тупиків. Мешканці вулиць Залізнична та тупика Маяковського виявили бажання окрім каналізації приєднатись і до системи централізованого водопостачання. «Кількість вулиць, по яких буде проведено каналізацію в цьому році, залежатиме від вартості проведення робіт, адже через курсові коливання витрати можуть значно зрости відносно запланованих, - розповідає заступник директора департаменту міського господарства Григорій Пурдик. - На проведення будівельних робіт із каналізування та водопостачання по співфінансуванню з бюджету міста заплановано виділити 2,9 млн. грн. Іншу частину коштів повинні зібрати власники садиб. Приблизна протяжність прокладених мереж з водовідведення становитиме близько 3,5 км».

Каналізування в цьому році має проводитися у квартальних комітетах «Димитрівський», «Поділля», «Надія», «Зоряний», «Корея», «П’ятничани» та «Пирогово».



Переглядів: 3414
Поширень: 0