В цьому році у місті планується відремонтувати підпірні стінки по вул. Келецькій та біля школи №2. Роботи мають розпочатись вже в квітні. Першою, за попередніми планами, буде підпірна стінка по вул. Келецькій. Там буде відновлено 115 кв.м. укріплення. Вона буде оздоблена полімеропісчаною плиткою та накрита бетонними плитами на кшталт того, як це зробили торік по вул. Максимовича в районі Лісопарку. Зазнає змін і підпірна стінка біля середньої школи №2. Її ремонт розпочнеться влітку.

Підпірні стінки на території міста почали ремонтувати два роки тому. Враховуючи те, що їх встановлювали в 70-80 роках, їх відновлення вже давно було на часі. Першим стало укріплення по вул. Хмельницьке шосе в районі повороту на вул. Максимовича. Згодом нового вигляду набула стінка вздовж Хмельницького шосе в р-ні вул.Максимовича. Минулого року також відремонтовано підпірні стінки на вул. Хмельницьке шосе від вул. Максимовича до 600-річчя, Козицького, Свердлова і Київській. Ще дві нові стінки облаштовано на тротуарах, де було створено «кишені» для громадського транспорту і встановлено зупинки, - на вул. Козицького і Хмельницьке шосе.

«У поточному році ремонт підпірних стінок продовжиться. На 2015 рік визначено два об’єкта: по вул. Келецькій (від вул. Шевченка до вул. Революційної) та біля школи №2», - розповів заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Павлінчук.

Першою буде ремонтуватись стінка по вул. Келецькій. Її відновлення розпочнеться у квітні. На сьогоднішній день вона має не досить привабливий вигляд, але свої функції утримання ґрунту виконує в повній мірі. Тому під час ремонту демонтаж здійснюватись не буде. Ремонтники приведуть цю підпірну стінку до належного вигляду.

Біля школи №2 ремонт підпірної стінки розпочнеться влітку. Там, окрім відновлення самого укріплення, перевтілиться і зелена зона.​



Переглядів: 4110
Поширень: 0