Вже за тиждень спецтехніка вінницьких дорожніх служб перейде на підмітання доріг міста. Сьогодні ще закінчуються роботи по очистці прибордюрної частини доріг від піску та бруду, що зібралися після зимової посипки вулиць. Цю роботу проводять за допомогою «Бродвею», інша ж техніка зараз проходить переобладнання та техобслуговування.

В цьому році через теплу зиму та ранню весну техніка, яка використовується для прибирання міських вулиць, як ніколи рано переходить на літнє підмітання. Ще з кінця лютого спецтехніка розпочала прибирання бруду, що накопичився під бордюрами вздовж доріг. За словами начальника відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міськради В’ячеслава Хілінського, ці роботи вже фактично завершенні. Сьогодні на вулицях міста працює один «Бродвей», який і згортає пісок з брудом та підмітає проїжджу частину. «Прибирання проводиться комплексно – прибиранню бруду попід бордюри передує підмітання тротуарів, - розповідає він. – Роботи проводяться за сухої погоди».

Інша ж спецтехніка наразі проходить переобладнання, адже взимку вона використовується для очищення доріг від снігу. При відсутності приморозків уночі спецтехніка рушить вже на постійне підмітання вулиць. Похолодання ж вінницькі синоптики найближчими днями не прогнозують. Орієнтовно планується, що техніка вийде підмітати дороги з 15 березня.

Практично вся техніка, яка була задіяна у зимовому прибиранні, – буде використовуватися і при літньому. Додатково ще вийде 9 одиниць техніки, яка спеціалізуються тільки на прибиранні у теплий період року. Окрім тротуарів з кінця зими механізовано підмітаються і міські сквери та площі. За допомогою «міських кішок» прибираються також тротуари, що мають достатню ширину. А там, де ширина тротуару завузька, його дорожники підмітають вручну. В ручному режимі прибираються і території зупинок громадського транспорту.



Переглядів: 3069
Поширень: 0