Наприкінці лютого в під’їздах багатоповерхівках активізувалась робота по заміні старих дерев’яних вікон на сучасні металопластикові. За останні тижні їх встановили вже у шести будинках. Ще в одному – монтаж триває. Ці роботи проводяться за програмою​ співфінансування, де 70% витрат бере на себе міський бюджет. Департамент житлового господарства міської ради готовий допомогти замінити вікна в під’їздах усіх будинків, де мешканці вирішили взяти дольову участь у розмірі 30% від вартості нових вікон.

Протягом кількох останніх років у Вінниці дедалі активніше проводяться ремонтні роботи в багатоповерхових будинках. Цьому сприяло запровадження міською владою механізму співфінансування, який дозволяє пришвидшити капремонт у своєму будинку. Мерія запропонувала мешканцям фінансувати 30% розміру всіх витрат, решта виділяється з міського бюджету. З кожним роком цей інструмент вінничани використовують все активніше. І у тих будинках, де люди відчувають себе господарями і опікуються технічним станом своєї висотки, вже відремонтований і дах, і мережі, і інші елементи, які потребували відновлення.

Після ремонту найбільш вразливих місць у будинках, мешканці дедалі частіше приводять у належний вигляд під’їзди та запроваджують енергозберігаючі технології. Нові сучасні вікна додають під’їзду більш охайного вигляду, а головне – зберігають тепло у місцях загального користування.

У цьому році такі роботи почались наприкінці лютого, і за кілька тижнів нові вікна встановлено у під’їздах шести будинків з адресами вул. Артинова,4 вул. Соборна,79, вул. Козицького,41, вул. Космонавтів,72 (в одному під’їзді), вул. Червоних партизан,2 (у 3-х під’їздах), вул. Театральна,7 (в одному під’їзді). Наразі триває монтаж нових вікон на сходових клітинах будинку по вул. Пушкіна,6.

«Скільки вікон ми зможемо замінити у цьому році, спрогнозувати важко. Все залежить від того, як люди будуть подавати свої заявки та фінансувати свою частку затрат. Ми знаємо, що на сьогодні мешканці ряду будинків вже збирають кошти на встановлення нових вікон. І ми обов’язково профінансуємо іншу частину вартості цих робіт. Пріоритетними напрямками фінансування з міського бюджету на цей рік є роботи, які пов’язані з енергоефективністю та енергозбереженням житлового фонду», - розповів в. о. директора департаменту житлового господарства Олег Лаврік.

Разом з тим, Олег Лаврік наголошує, що йдеться винятково про заміну вікон у під’їздах, індивідуальних міських програм по встановленню металопластикових вікон у квартирах та балконах немає .



Переглядів: 3390
Поширень: 0