Щорічно на території Замостянського району реєструється біля 1 тисячі злочинів, половина з яких носить корисливо-майновий характер. Зокрема, це крадіжки майна усіх форм власності та пограбування. «Намітилась тенденція до покращення реагування міліції на заяви та повідомлення про злочини та пригоди. Однак, потребує значної уваги стан правопорядку на вулицях міста та у громадських місцях, - розповідає Сергій Сокиран. - Саме для цієї мети модернізується робота чергової частини, а також використовуються можливості інших служб».

У поточному році відсоток розкриття скоєних злочинів зріс. Протягом 7 місяців 2009 року зареєстровано одне вбивство, яке наразі є розкритим, розкриті усі 7 зареєстрованих розбійних нападів, усі з зареєстрованих зґвалтувань, 3 з 4-х умисних тяжких тілесних ушкоджень, 5 із 6 незаконних заволодінь транспортними засобами, 10 із 11 особливо тяжких злочинів.

«Зниження життєвого рівня населення, посилення міграційних процесів, наявність інших не менш тривожних факторів призводить до різкого ускладнення сімейно-побутових відносин, алкоголізму та вживання наркотичних речовин», - каже Сергій Сокиран.

На обліку в районному відділі перебуває 549 осіб. У їх числі - 132 раніше судимих; 156 осіб, що вчинюють насильство у сім\'ях; 153 споживачів наркотиків; 108 осіб, що зловживають спиртними напоями.

За 7 місяців поточного року співробітниками Замостянського районного відділу задокументовано 16 актів збуту самогону та спирту, по яких порушено 12 кримінальних справ. З незаконного обігу вилучено 290 літрів спирту, 608 л самогону та 3115 л браги.

Спостерігається тенденція до збільшення кількості скоєння злочинів неповнолітніми. Так, за 7 місяців 2009 року ними вчинено 27 злочинів проти 22 за аналогічний період минулого року. На даний час на профілактичному обліку районного відділу перебуває 61 неповнолітня особа.

Не втрачає своєї актуальності й проблема наркотизації населення. Так, за звітний період співробітниками районного відділу міліції викрито 56 наркозлочинів проти 39 за аналогічний період минулого року, виявлено та задокументовано 14 фактів збуту наркосировини, припинено діяльність наркопритону.


Переглядів: 3002
Поширень: 0