Протягом поточного року на території міста заплановано встановити шість багатофункціональних дитячих і спортивних майданчиків та ще десять нових дитячих майданчиків по прибудинкових територіях і територіях приватної забудови, де мешканці виявили бажання взяти участь ​у співфінансуванні їх будівництва. До кінця року загальна кількість таких місць дитячого дозвілля по місту сягне понад 250.

З 2006 року у Вінниці практикується встановлення невеликих дитячих та спортивних майданчиків на прибудинкових територіях і територіях приватної забудови. З того часу таких майданчиків встановлено більше двох сотень. Першочергово майданчики влаштовуються на тих територіях, де мешканці виявили бажання співфінансувати їх будівництво. Така форма влаштування ігрових майданчиків робить городян більш відповідальними за їх подальше збереження.

Торік у дворах висоток з’явилося вісім нових ігрових майданчиків, на цей рік заплановано встановити десять. Поки що це плани, їх остаточна кількість залежатиме від активності мешканців щодо дольової участі у їх будівництві та від стабільності цін на обладнання дитячих майданчиків.

Значною популярністю користуються й багатофункціональні комплекси, які поєднують у собі ігровий та спортивно-тренажерний майданчики. Вони встановлюються у місті вже п’ятий рік поспіль. Наразі в місті їх вже 23. У планах на 2015 рік - встановлення шести таких комплексів. За словами директора департаменту міського господарства Григорія Пурдика, в цьому році сучасним спортивним майданчиком буде обладнано двір по вулиці Фрунзе, 65, 71, дитячий майданчик буде влаштовано на території школи № 23 по проспекту Космонавтів, де в минулому році було влаштовано спортивний майданчик, багатофункціональні дитячий і спортивний майданчики з’являться на прибудинковій території по вулиці Стеценка, 44. Також мультикомплекси будуть влаштовані по вулиці Тимощука – навпроти будинку 1, на території біля будинків по проспекту Космонавтів, 8,10,12 та на території школи №31 по вулиці П.Морозова.

Загалом на встановлення дитячих та спортивних майданчиків міським бюджетом передбачено видатки у сумі 3,9 млн. грн. Роботи розпочнуться, як тільки дозволять погодні умови, першими в планах - дитячий та спортивний майданчики по вулиці Стеценка та спортивний майданчик по вулиці Фрунзе. Попередньо їх планується встановити вже у ІІ кварталі поточного року.



Переглядів: 3268
Поширень: 0