По зупинках транспорту вздовж Хмельницького шосе почали встановлювати інформаційні щити, які містять перелік та розклад руху того виду транспорту, що рухається через цю зупинку. Також нещодавно КП «Вінницька транспортна компанія» випустила оновлену схему мережі громадського транспорту міста з зображенням усіх міських маршрутів.

До середини квітня по усіх транспортних зупинках вздовж Хмельницького шосе з’являться інформаційні щити з розкладом руху громадського транспорту. Якщо на конкретній зупинці зупиняється тільки один вид транспорту, то щит міститиме інформацію тільки про маршрути та розклад руху цього виду транспорту. Якщо ж на цій зупинці відбувається посадка та висадка пасажирів різними видами транспорту, то щит буде комплексним.

Реалізація цього проекту стала можливою завдяки ініціативі громадської організації «Наше Поділля», яка вийшла на департамент транспорту, енергетики та зв’язку з пропозицією виготовлення та розташування по місту таких щитів для додаткового інформування мешканців та гостей міста. «Ідея встановлення у Вінниці таких щитів є запозиченням європейських міст, адже там майже півсторіччя городяни користуються простою та змістовною інформацією про графіки руху транспорту, - розповідає голова ГО «Наше Поділля» Юрій Степанець. - Інформаційний щит - це такий крок від транспортної компанії передати інформацію пасажиру, яка для нього є дійсно важливою – не інтервал руху, який може складати 10-50 хв. залежно від маршруту, а саме графік. Особливо це важливо, коли людина чекає, наприклад, останній трамвай і не знає, чи він вже пішов, чи ні». Ця пропозиція також була врахована, і на інформаційних щитах вказано час проходження повз зупинку двох останніх одиниць транспорту, після чого вони заїжджають в депо.

У Вінниці на зупинках встановлюють інформаційні щити з розкладом руху транспорту

«Ми вдячні громадській організації за ідею та ініціативність, адже завдяки цій співпраці вдалося розробити досить важливий для громади проект, - каже директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Олексій Пидоченко. - Роботи по встановленню щитів вже розпочалися. Загалом за три тижні їх мають встановити 27. Хмельницьким шосе ці роботи не обмежаться, в планах – встановити такі щити по всіх зупинках міста, але кінцевий термін реалізації проекту залежатиме від його фінансування».

Окрім того, нещодавно у Вінниці було випущено оновлену схему транспортної мережі міста. Розповсюджувалася схема по «Прозорих офісах», Центрах обслуговування споживачів при ЖЕКах, військкоматах, вишах, а також у міському транспорті через інформаційні скриньки. За словами Олексія Пидоченка, схему було надруковано накладом у 10 тисяч штук, але, при необхідності, буклети зі схемою будуть друкуватися додатково.

схема руху транспорту

Сама схема є досить доступною та інформативною як для городян, так і для гостей міста. Легенда схеми включає транспортні маршрути з кінцевими зупинками. Кожен вид транспорту зображено окремим кольором: трамвайні маршрути відображаються синім, тролейбусні – червоним, автобусні – зеленим, маршрутних таксі – жовтим. Відповідно, такими ж кольорами на схемі позначено рух транспорту вулицями з покажчиком, який саме номер маршруту рухається даною вулицею. Схема також містить позначки вокзалів, лікарень та загально відомих об’єктів міста. Для зручності користування, особливо гостями міста, внизу схеми розташовано алфавітний покажчик зупинок з відображенням усіх видів транспорту, які курсують через цю зупинку.

Також з основних кінцевих зупинок різних мікрорайонів міста схематично відображено рух різних видів транспорту із переліком основних зупинок. Поряд з кожним маршрутом вказано інтервал руху транспорту.

Буклет включає і додаткову інформацію – телефони екстрених служб міста, відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» та довідково-інформаційних служб. ​



Переглядів: 6479
Поширень: 0