Серед особистих речей чоловіка виявили три гранати РГД-5, пістолет Макарова, три магазини і 72 набої до нього, ніж кустарного виробництва.

Інспектор відділу громадської безпеки ЛУ в метрополітені, під час несення служби на станції метро «Харківська» помітив підозрілого чоловіка.

Працівник міліції попросив громадянина прослідувати до кімнати міліції. У присутності двох понятих, він продемонстрував вміст свого рюкзака. Серед особистих речей чоловіка виявили три гранати РГД-5, пістолет Макарова, три магазини та 72 набої до нього, ніж кустарного виробництва.

46-річний уродженець Вінницької області розповів, що він ще влітку вступив до лав одного з добровольчих батальйонів та тривалий час був на Сході країни. Зі слів затриманого усю зброю він знайшов.

Чоловіка запросили до Лінійного управління в метрополітені для дачі показів. Гранату та набої вилучили та направили на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в м. Києві.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального Кодексу України «Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу» - карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Чоловік затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України.



Переглядів: 3183
Поширень: 0