У рамках Форуму міжрегіонального співробітництва та інвестицій 26 березня Вінницьку область відвідав голова Державної служби зайнятості України Ярослав Кашуба. Свій візит він розпочав з офіційної зустрічі з керівниками області та міста.

Вітаючи очільника служби на Вінниччині, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій інформував про мету та основні завдання інвестиційного заходу, що проводиться в регіоні. «Для нас цей форум певною мірою знаковий. Ми прагнули знайти нові підходи до досить серйозної проблеми, пов’язаної не лише з переселенням людей, які залишили свої домівки, а й можливостями їх адаптації до активного способу життя, створення для цієї категорії громадян робочих місць, - зазначив керівник області Валерій Коровій. - Так історично склалося, що наш регіон більш зорієнтований на агропромисловий комплекс, на переробку. Тому як в області, так і в місті реалізовуються окремі стратегічні проекти, спрямовані на підвищення промислового потенціалу Вінниччини та міста Вінниці, аби максимально сформувати своєрідні економічні кластери, навколо яких можна було б створювати додаткові робочі місця».

Голова облдержадміністрації зауважив, що сьогодні до регіону звертається низка компаній, які в силу обставин шукають можливостей для переведення свого бізнесу до центральної України. «Тому ми прагнемо тримати себе в тонусі, бути готовими до викликів і серйозно в цьому напрямі працюємо», - підкреслив Валерій Коровій.

Очільник Державної служби зайнятості України, у свою чергу, інформував керівників області та міста про нові підходи у роботі відомства та перспективні напрями діяльності. «Основне завдання, що стоїть перед нами, - модернізувати службу. Сьогодні, на жаль, маємо ситуацію, коли служба зайнятості перетворена на службу по безробіттю. Тому будемо змінювати якість центрального апарату відомства», - зауважив Ярослав Кашуба. За його словами, нині готується нормативна база, зміни до ЗУ «Про зайнятість населення», де будуть визначені додаткові функції для служби, аби дати новий інструментарій як роботодавцям, так безробітним громадянам.

На Вінниччині впроваджуватимуться пілотні проекти у сфері зайнятості населення

Керівник відомства також наголосив, що діяльність у сфері зайнятості – це не лише виплати по безробіттю, а й вектор на активні програми. «Маю побажання, щоб ми розпочали у вашій області, як приклад для інших регіонів держави, кілька пілотних проектів саме для роботодавців і безробітних. Тут важливо, щоб ми не лише створили людям умови для знаходження свого місця в категорії наявних на ринку вакансій, а й створювали нові робочі місця. І в цьому ми будемо серйозно розраховувати на співпрацю з обласною державною адміністрацією», - зауважив голова Держслужби зайнятості. У приклад Ярослав Кашуба навів можливість створення в області центру професійно-технічної освіти, де громадяни могли б у 5-місячний термін здобувати нові навички та кваліфікації. Такі центри, наголосив очільник відомства, дають працевлаштування для 90 % слухачів.

Готовність до запровадження новацій у сфері зайнятості висловили як керівники області, так і в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов. «Викликів справді досить багато. Динаміка безробітних збільшується – не тільки по Вінниці, а й по регіону в цілому. Та найголовніше, що є певний план і розуміння того, що необхідно змінювати. Вінниця готова до нових запроваджень і пілотних проектів. У нас достатньо серйозно налагоджена робота з надання різних послуг, ефективно працює система електронного урядування. І залучення робочих місць або ж створення нових для економіки міста, для добробуту вінничан – рушійна сила розвитку», - відзначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 2662
Поширень: 0