Сьогодні у Вінниці відбувся семінар про важливість врахування потреб людей з інвалідністю. Навчання пройшло в рамках проекту «Інклюзивні рішення для рівноправного і відповідального суспільства» за участі Британської ради. Серед запропонованих проектів – облаштування підйомника у Вінницькій міській амбулаторії №5, що по Українському провулку. Частину коштів на його встановлення виділить Британська рада.

Вже кілька років у Вінниці діє програма «Місто Вінниця зручне для всіх», яка передбачає адаптацію інфраструктури міста для потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. У місті постійно реалізовуються заходи, які допомагають впроваджувати інклюзивну освіту. Також часто проводяться різноманітні навчання та семінари на ці теми.

Британська рада в Україні частково профінансує встановлення в одній з амбулаторій Вінниці підйомника для людей з інвалідністю30 березня у залі засідань міської ради відбувся семінар у рамках проекту «Інклюзивні рішення для рівноправного і відповідального суспільства». Його ініціювали Британська рада в Україні, Всеукраїнське громадське об’єднання «Національна Асамблея інвалідів України», ГО «Гармонія» та «Відкриті серця». Сюди були запрошені представники громадських організацій, люди з обмеженими можливостями, представники міської та обласної влади.

«Всі рішення у сфері інвалідності повинні прийматися за участю людей з обмеженими фізичними можливостями. Наш проект спрямований саме на те, щоб залучати таких людей та організації, які їх представляють, до процесу прийняття рішень. Такі семінари ми проводимо по Україні, в тому числі у Києві, Львові, – каже менеджер проекту представник Британської ради України Ірина Сухініна. – Щодо Вінниці, то тут дуже добре розвинена інклюзивна освіта. Ми знаємо, що міська влада докладає дуже багато зусиль для покращення життя людей з інвалідністю».

Британська рада в Україні частково профінансує встановлення в одній з амбулаторій Вінниці підйомника для людей з інвалідністюНа семінарі було представлено два проекти, спрямовані на покращення життя людей з інвалідністю. «У першому йдеться про створення незалежного проживання для людей з інвалідністю. Так, на базі громадської організації «Відкриті серця» існують «Соціальні майстерні» для людей з інвалідністю, які розташовані у селі Дорожнє Вінницької області. Отож, планується створення там центру, який прийматиме людей з інвалідністю і навчатиме їх самостійному життю. Другий проект спрямований на створення підйомника у лікарні. Це дороговартісний проект, частину коштів вкладає Британська рада», – зазначила Ірина Сухініна.

«Завдяки підйомнику у Вінницькій міській амбулаторії №5 маломобільні групи населення зможуть отримувати медичні послуги на рівні з усіма. Цей проект буде виконуватися спільно Вінницькою міською радою, Британською радою та плануємо долучити громадськість. Таким чином ми об’єднаємо зусилля усіх, щоб зробити життя вінничан комфортнішим. Це буде чудовим прикладом для наслідування», - каже керівник ГО «Гармонія» Раїса Панасюк.



Переглядів: 2892
Поширень: 0