У Вінниці розпочався конкурс живих скульптур «Жива Європа». У ньому можуть взяти участь як професіонали, так і аматори. Свої роботи конкурсанти представлять на одному з міських свят. Біля кожної скульптури стоятиме скринька, у яку вінничани кидатимуть кошти. Ці гроші будуть направлені на допомогу дітям, постраждалим на сході країни.

Виступи «живих» скульптур на міських святах вже стали для Вінниці традицією. Вінничани та гості міста полюбляють фотографуватися з оригінальними та креативними скульптурами, а тепер у них є можливість самими стати авторами або моделями для них. Для цього потрібно взяти участь у конкурсі «Жива Європа», організаторами якого є відділ у справах молоді та туризму міської ради, Вінницька молодіжна рада та teens-club «Універ».

Конкурсантам потрібно до 1 травня на електронну адресу [email protected] надіслати заявку на участь (знаходиться у прикріпленому файлі), яка включає опис своєї роботи, матеріали та техніку виконання, тощо. Вони втілять своє бачення живих скульптур на одному з місцевих свят. Переможців визначить експертна рада, до якої входитимуть відомі художники, скульптори та мистецтвознавці. Всі конкурсанти будуть поділені на дві окремі групи: професійну та аматорську.

«Як і передбачає жанр «живої скульптури», під час свого виступу актори збиратимуть гроші. Поруч з кожним із них буде встановлена скринька для збору коштів. Усі зібрані гроші підуть на допомогу дітям, які постраждали на сході країни, тому конкурс проходить під гаслом «Діти за мир!», – розповідає начальник відділу у справах молоді та туризму Юлія Мончак.

Заявки на участь приймаються до 1 травня включно. Переможців визначатимуть за номінаціями: класика, авангард, авторський проект, гумористична композиція, глядацькі симпатії. Живі скульптури можуть бути різними, в тому числі рухливими (міми), музичними та співаючими.

Додаткову інформацію щодо конкурсу можна отримати за телефонами: 8 (0432) 59-52-83; 59-53-02.



Переглядів: 3632
Поширень: 0