Окраса Вінниці та усієї України – фонтан ROSHEN вже піднято на поверхню річки Південний Буг.

За словами фахівців, на сьогоднішній день проводиться очистка та промивання фонтану після перебування під водою протягом зимового періоду.

Буде перевірено й технічний стан наймаштабнішого в Україні та Європі водограю, проведено тестування усіх засобів, які забезпечують його роботу.

«На сьогоднішній день конструкцію фонтану за допомогою спеціальної техніки та групи фахівців піднято з дна річки Південний Буг, де споруда провела усю зиму. Наступним етапом буде очистка конструкції від бруду й технічне обстеження усіх складових фонтану», - розповів відповідальний за роботу водограю ROSHEN Олександр Пундик.

більший у Європі світломузичний Фонтан Roshen готується до запуску

За його словами, несприятливі погодні умови наразі ускладнюють роботу спеціалістів, які залучені до робіт з обстеження досить складної конструкції водограю.

Вже після Пасхальних свят, в залежності від технічного стану фонтану ROSHEN, визначатиметься дата запуску дивовижної споруди, яка вже протягом більш ніж трьох років «манить» та заворожує мандрівників зі всього світу.

Довідка. Найбільший у Європі світломузичний Фонтан із єдиною у світі системою занурення під воду та реконструйована Набережна «Roshen» відкриті 4 вересня 2011 року. Фонтан Roshen розташований в руслі річки Південний Буг й має довжину 140 метрів і висоту струменя до 60 м. Фонтан Roshen нараховує шість програм тривалістю 20 хвилин та 8 коротких – тривалістю 5-6 хвилин. Цей соціально-культурний та інфраструктурний проект було повністю реалізовано за рахунок інвестиції Фонду Петра Порошенка та Міжнародної корпорації ROSHEN. Загальна вартість проекту Набережної і Фонтану перевищує 100 млн. гривень.



Переглядів: 6705
Поширень: 0