Тиждень тому у Вінниці розпочали ремонтувати сходи до Меморіалу Слави. Завершити роботи планують до 15 квітня. Вибірковий капітальний ремонт цієї території був виконаний ще у минулому році, тоді тут встановили декоративні клумби, які попереджають руйнування плит велосипедистами та скейтерами. А на самому меморіалі провели повну реконструкцію плит з іменами похованих на цьому місці воїнів Другої світової війни.

У минулому році у Вінниці розпочався капітальний ремонт Меморіалу Слави, що розташований у центрі міста. Вже кілька поколінь вінничан приходять сюди, щоб вшанувати пам\'ять героїв, які загинули, захищаючи Вінниччину у роки Другої світової війни. А площа Європейська, на якій розташоване це місце пам’яті, вже давно облюбувала молодь.

Меморіал Слави був побудований майже 60 років тому – у 1958 році. За цей час облицювання гранітних плит з написами вже почало руйнуватися, а плити на могилах – просідати. Зазнали руйнування й сходи та доріжки. Тому керівництвом міста було прийнято рішення зробити капітальний ремонт цієї території, але таким чином, щоб зберегти його автентичний вигляд, яким його звикли бачити вінничани.

На площі Європейській ремонтують сходи до Меморіалу Слави

Так, у минулому році реконструювали гранітні плити меморіалу, доріжки та деякі сходи. Нововведенням стали декоративні клумби, які розташували по доріжках таким чином, щоб відгородити ними пішохідні зони і водночас – встановити перешкоди для велосипедистів і скейтерів, які періодично заїжджали на сам меморіал. Адже попри те, що у Вінниці є спеціально обладнані для цього місця, зокрема, скейтпарк в Центральному парку, деякі молоді люди саме тут намагались вправлятись у різних трюках, чим руйнували як плитку, так і сходи.

«Наприкінці березня ми розпочали ремонт центральних сходів до Меморіалу Слави. Робітники демонтують старі гранітні плити та встановлюють нові. Якщо погода буде сприятливою, роботи плануємо завершити до 15 квітня. Також у наших планах є перекладка ділянки покриття території меморіальної зони, яка вимощена з брекчії – спеціальної плитки з гранітних шматків», – каже заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Павлінчук.

На площі Європейській ремонтують сходи до Меморіалу Слави

Тож до початку наступного місяця, коли в Україні та зокрема у Вінниці 8 травня за традицією європейських країн будуть відзначати День пам’яті та примирення, а 9 травня – 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі, територія Меморіалу Слави буде повністю підготовлена до проведення заходів.



Переглядів: 4626
Поширень: 0