Скандал у стінах Вінницької обласної дитячої лікарні розгорівся у п\'ятницю, 3 квітня. До кабінету діючого головлікаря Василя Паненка у супроводі кількох чоловіків, у т.ч. депутата облради Сергія Чорноокого, прийшла колишній головлікар Тетяна Антонець. За її словами, нічого агресивного у її діях вбачати не треба. Мовляв, просто виконує рішення Апеляційного адмінсуду про скасування рішення голови Вінницької облради Сергія Свитка про її звільнення та аналогічне рішення про призначення Василя Паненка. Хоча представників виконавчої служби, які мали б забезпечити виконання цього рішення, із нею не було.

Але Василь Паненко згадав про Вінницький міський суд, який не ухвалив жодного рішення про поновлення на посаді Тетяни Антонець, і тому відмовився звільнити робоче місце. А ще уточнив, що оскільки звільняє й призначає головних лікарів комунальних закладів охорони здоров\'я обласна рада, то такі спірні питання варто вирішувати на сесії.

- Ми провели чергові збори колективу. Люди одноголосно висловилися за те, щоб Тетяна Іванівна залишила нашу установу й більше там не з\'являлася із бажанням її очолити. І залишила колектив у спокої... Вона вже п\'ятий екс-головлікар, кому відмовляють у відновленні. Вона не ходить до Вінницького міськсуду, де мала б слухатись її справа. По інших "колишніх" рішення вже прийняті, - заявив Василь Паненко.

Таку заяву нинішнього головного лікаря у Вінницькому міському суді підтвердили.

- Справді, до нас надходила позовна заява до обласної ради щодо поновлення Тетяни Антонець на посаді, але оскільки на жодне із двох оголошених засідань вона так і не з\'явилася, то суд залишив цю заяву без розгляду, - каже прес-секретар Вінницького міського суду.

"Враховуючи тривалість розгляду даної справи, зловживання позивачкою своїми правами та повторною неявкою її у судове засідання без поважних причин, суд вважає необхідним залишити даний позов без розгляду", - читаємо в ухвалі суду.

Таким чином виникає протиріччя між рішенням ВААС та міського суду Вінниці, який фактично залишив у силі рішення обласної ради. Отже, у кожного із керівників - нового і колишнього - є підстави для маніпулювання своїми аргументами. А крапку у цій досить неприємній для усього колективу лікарні справв мали б поставити кваліфіковані юристи.

Поки ж у конфлікт втручаються винятково представники влади. Зокрема, Тетяну Антонець, яка й сама є депутатом облради, підтримує її колега-депутат Сергій Чорноокий. А от заступник голови облради Наталія Солейко відстоює позицію Сергія Свитка.

Того ж дня, коли Тетяна Антонець "штурмувала" кабінет головного лікаря дитячої лікарні, Наталія Солейко зустрілась із колективом медзакладу. Вона зауважила, що рішення суду про поновлення Тетяни Антонець на посаду немає, тому Василь Паненко продовжує виконувати свої посадові обов\'язки. Директор Вінницького обласного департаменту охорони здоров\'я Тетяна Бабій, яка теж прибула до лікарні, підтвердила колективу легітимність перебування на посаді саме Василя Паненка.

Нагадаємо, що колишній головний лікар Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Тетяна Антонець звільнена 5 травня 2014 року, у зв\'язку із закінченням дії контракту. Виконання обов\'язків головного лікаря було покладено на тодішнього заступника головлікаря Оксану Моравську. У вересні того ж року розпорядженням голови облради на посаду головного лікаря призначений Василь Паненко. А 16 січня 2015 року депутати облради ухвалили рішення про затвердження цього розпорядження.

ЗАМІСТЬ ПІСЛЯМОВИ

Візит до Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Тетяни Антонець залишився безрезультатним. Під тиском активістів громадських організацій та представників обласної ради вона змушена була того дня залишити кабінет головлікаря. Але пообіцяла, що й надалі відстоюватиме своє право на цю посаду та повернеться до лікарні у понеділок, 7 квітня.

- Ні 7-го, ні 8-го квітня Тетяна Іванівна до нас не поверталась, - розповів Василь Паненко. - Хоча у понеділок ми й помітили кількох незрозумілих молодиків спортивної статури у холі. Ми звернулися до міліції, але ще до приїзду опергрупи їх вже й слід прохолов.

За його словами, у колективі повернення колишнього головлікаря вже не чекають.

- На останніх зборах, де ми обговорили ситуацію, проти повернення на посаду колишнього головного лікаря висловились вже навіть ті, хто до цього часу ставився нейтрально до цієї ситуації, намагався не втручатися у конфлікт. Бо, врешті-решт, ця ситуація торкнулася кожного, ніхто не хоче працювати у таких умовах, нікому ці візити колишнього керівника не потрібні, - каже Василь Паненко.

Далі буде?..



Переглядів: 4130
Поширень: 0