Вчора працівники управління державної служби боротьби з економічними злочинами затримали в службовому кабінеті посередницю, яка отримала 3 тисячі гривень для секретаря районної призовної комісії та лікаря військово-лікарської комісії об’єднаного районного військового комісаріату. Неправомірну вигоду вимагали за видачу висновку про непридатність до військової служби призовника.

За словами начальника УМВС у Вінницькій області Ігоря Моренця, в кінці березня мати призовника звернулась в міліцію про вимагання у неї коштів за видачу фіктивної довідки про стан здоров’я її сина для ухилення від проходження строкової служби в армії.

За матеріалами працівників управління боротьби з економічними злочинами районною прокуратурою було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спецконфіскацією.
Триває слідство.

Шановні громадяни, якщо посадовці у вас вимагають кошти, не йдіть на поводу у хабарників, звертайтесь в міліцію за тел.59-34-24 (управління боротьби з економічними злочинами). Тільки спільними зусилля ми зможемо викорінити корупцію в країні.



Переглядів: 3599
Поширень: 0