Вінницький парк Дружби народів продовжує розвиватися як сучасний і в той же час природній осередок для відпочинку вінничан та гостей міст. На його території вже обладнано майданчик для вигулу собак, встановлено і громадську вбиральню, якою зможуть користуватись й люди з обмеженими фізичними можливостями. Нещодавно тут пройшли суботники, а наразі перед входом у парк працівники комунальних підприємств наносять дорожню розмітку. 10 квітня під час об’їзду території міста у парку побував в. о. міського голови Сергій Моргунов.

Для того, щоб парк після зими мав гарний вигляд, у ньому вже пройшло кілька суботників. Так, ще наприкінці березня, його територію прибирали 70 ентузіастів туристичного клубу «Бідняжка». Вони зібрали 300 мішків сміття та листя загальною кількістю 8м3 сміття. А також – висадили понад 100 дерев та кущів, пофарбували спортивний майданчик в патріотичні кольори.

під час об’їзду території міста у парку побував в. о. міського голови Сергій Моргунов

8 квітня у парку наводили лад більше ста студентів медичного університету. Вони очищали парк від гілля та в результаті назбирали два причепи деревини. На 17 квітня у місті заплановано загальноміський суботник, який в тому числі пройде і на території парку Дружби народів. До нього запрошують приєднуватись усіх бажаючих – рукавичками та пакетами для сміття забезпечать комунальні служби.

Сьогодні перед входом до парку працівники дорожніх служб наносять дорожню розмітку. У її нанесенні по місту в цьому році застосовуватимуть в тому числі і технологію так званого «холодного пластику». Це дозволить знизити аварійність на дорогах за рахунок кращих світлотехнічних характеристик. Також завдяки цій технології буде краща видимість розмітки в складних умовах, наприклад, при темній порі доби, у разі дощу або туману.

перед входом до парку працівники дорожніх служб наносять дорожню розмітку

«З 2011 року ми розпочали розробляти Концепцію розвитку парку Дружби народів. І з минулого року більш активно працюємо у напрямку розвитку цієї території. Парк вже поділений на кілька зон: тихого відпочинку, активного дозвілля, пікнік-зону, вже є тут і майданчик для вигулу собак, занять зимніми видами спорту, дитячий майданчик, є й атракціон на воді та багато іншого. Тобто кожен зможе відпочивати тут за своїми вподобаннями. Але в той же час ми повинні й надалі працювати над розвитком цієї території, – говорить в. о. міського голови Сергій Моргунов. – Скоро настане час пікніків, і дуже добре, що у парку є спеціально відведене для цього місце, де працівники слідкуватимуть за дотриманням правил протипожежної безпеки.

парк Дружби народів у Вінниці

Також є питання щодо паркування автомобілів, було б ідеальним його огородити, але зважаючи, що територія парку займає три гектари, це нереально. Там, де можна було встановити бар’єри для авто, вони вже є. Тому потрібно проводити і роз’яснювальну роботу, адже люди є різні – хтось береже надбання свого міста, а комусь це байдуже. А є вінничани, які за власним бажанням проводять у місті суботники, які, до речі, відбулися і на території парку».

Як зазначив директор парку Дружби народів Сергій Кожухівський, робітники парку й надалі працюватимуть над тим, щоб вінничанам було тут комфортно, затишно та цікаво. Він розповів, що серед найближчих планів – кінотеатр під відкритим небом та літня площадка, а також майданчик для пляжного волейболу



Переглядів: 6006
Поширень: 0