Приблизно так, мабуть, міркував 28-річний вінничанин, який зберігав у приміщенні для тримання машини горілку. Тим більше, що товар був, м’яко кажучи, не зовсім легальним – марки акцизного збору на пляшках мали явні ознаки підробки.

Вінничанин перетворив власний гараж на склад нелегальної горілки

Саме тоді, коли підприємливий вінничанин завантажував до багажника легковика ящик горілки, до нього підійшли співробітники відділу по боротьбі з незаконним обігом товарів головного відділу податкової міліції ДПІ в м. Вінниці.

Під час огляду виявилося, що ящик „Пшеничної” у гаражі був далеко не єдиний: всього податкові міліціонери знайшли 110 ящиків горілки, усі – марковані акцизними марками з явними ознаками підробки. Пояснення підприємливого ділка, мовляв, „тримаю для себе” не пройшла – достеменно встановлено, що горілка зберігалася з метою реалізації, до того ж, власник гаража не надав ніяких документів, що підтверджують якість горілки і таких, що дають право на зберігання алкогольних напоїв.

Відтак, більше двох тисяч пляшок горілки на 31 тисячу гривень вилучені. В діях порушника вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст.216 Кримінального кодексу України (незаконне використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору), що карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до чотирьох років.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 5187
Поширень: 0