Незвичайне прохання надійшло працівникам ГУДСНС України у Вінницькій області від батьків п\'ятирічного хлопчика, які проживають разом з малюком в обласному центрі. Хворий дитячим церебральним паралічем Мартин ще з самого народження захоплюється мужньою професією рятувальника. Хлопчик із задоволенням переглядає мультфільми та слухає оповідання і вірші про вогнеборців. А улюблені іграшки у нього – пожежні автоцистерни та авто драбини.

І от батьки, у день народження сина, а це 14 квітня, вирішили влаштувати для Мартина справжнє свято та здійснити його найзаповітнішу мрію — побачити на власні очі рятувальників та їх техніку, відчути будні справжніх вогнеборців. Разом з друзями малюка, а їх у нього чимало, батьки завітали до державної пожежно-рятувальної частини №1 м.Вінниця, де працівники служби з радістю провели дітлахам екскурсію. Рятувальники розповіли про небезпеку, яку несе в собі вогонь, та нагадали про основні правила пожежної безпеки, яких потрібно неухильно дотримуватися вдома. А щоб дітям було цікавіше, бійці ДСНС ознайомили малечу з пожежно-технічним обладнанням і спорядженням пожежника-рятувальника та здійснили показові виступи перед ними.

Вінницькі рятувальники втілили у життя мрію 5-річного хлопчика з ДЦП

Рятувальники продемонстрували дітям надувний човен та пневмоподушку, яка у випадку необхідності може підіймати вантаж вагою 22 тонни, а також гідравлічні ножиці. Також малеча мала змогу загасити “умовну” пожежу з пожежного ствола. Далі вогнеборці продемонстрували технічну базу пожежно-рятувального підрозділу. Кожен бажаючий зміг ознайомитись з рятувальною технікою та навіть приміряти на себе бойовий одяг пожежника-рятувальника.

Вінницькі рятувальники втілили у життя мрію 5-річного хлопчика з ДЦП

Наостанок мати іменинника, Ольга Цуркан, висловила подяку працівникам ДСНС, які втілили у реальність мрію Мартина. Вона повідомила, що цей рік для їхньої сім\'ї є надзвичайно особливим, адже хлопчик, кілька місяців тому зробив свої перші кроки. Вона сподівається, що для її дитини складеться все якнайкраще, адже у сина з\'явився реальний шанс жити повноцінно, і у майбутньому Мартин зможе стати пожежником та рятувати людські життя.

Вінницькі рятувальники втілили у життя мрію 5-річного хлопчика з ДЦП

Вінницькі рятувальники бажають хлопчикові та його батькам здоров\'я, терпіння та віри у краще майбутнє.



Переглядів: 3609
Поширень: 0