Цього року у Вінниці продовжується практика повної реконструкції прибудинкових територій. Пілотний проект був успішно реалізований у двох дворах багатоповерхових будинків Замостя минулого року. Впродовж кількох наступних місяців набудуть нового вигляду ще дві прибудинкові території на Вишеньці. Вони розташовані біля будинків з адресами просп. Космонавтів, 5,7,9,11,13 та 15. Там буде виконано зонування території (для паркування автомобілів, проведення дозвілля, занять спортом та дитячих майданчиків), встановлено об’єкти благоустрою єдиного зразка тощо. Роботи будуть проводитись в тому числі і за рахунок співфінансування робіт із мешканцями.

Кілька років тому мешканці висоток, окрім співфінансування ремонту дахів, інженерних мереж, стиків та інших елементів будинку, почали виявляти бажання впорядковувати свої прибудинкові території із чітким розмежуванням зон відпочинку, територій для дитячих майданчиків та вирішувати актуальне для більшості багатоповерхівок питання – відсутності паркувальних місць для автомобілів мешканців. І поступово у деяких будинках почали з’являтись такі відокремлені території для тих чи інших потреб жителів. Таким чином сусіди успішно вирішують конфліктне питання стихійних стоянок автівок на зелених зонах та роблять свій двір більш охайним, безпечним і функціональним.

У місті розпочалась комплексна реконструкція ще двох прибудинкових територій

Минулого року департамент житлового господарства міської ради спільно із мешканцями шести висоток на Замості прийняв рішення підійти комплексно до благоустрою і зонування прибудинкових територій. Провести такий експеримент зголосились мешканці будинків вул. Фрунзе, 65,67,69,71 та вул. Стеценка, 48 і 50. Жителі цих дев’ятиповерхівок вирішили взяти участь у співфінансуванні робіт, і сьогодні користуються вже повністю оновленими дворами .

У місті розпочалась комплексна реконструкція ще двох прибудинкових територій

В цьому році ця практика пошириться на двори мікрорайону Вишенька. На цей раз реконструкція дворів відбудеться біля будинків по просп. Космонавтів, 5,7,9,11, а також 13 та 15.

У місті розпочалась комплексна реконструкція ще двох прибудинкових територій

«В цьому місяці у цих дворах вже розпочаті роботи. Зараз там облаштовуються місця для паркування автомобілів на 40 машин. Також в рамках реконструкції заплановано впорядкування зон відпочинку на зелених зонах, заміна лавок та встановлення нових, влаштування огороджень єдиного зразка, асфальтування проїжджих та пішохідних зон та інше», – розповідає в. о. директора департаменту житлового господарства Олег Лаврік.​



Переглядів: 4065
Поширень: 0