Сьогодні у Вінниці проходить загальноміський суботник. Біля 250 працівників міської ради вийшли на прибирання території Лісопарку, парку «Дружби народів», Центрального та П’ятничанського парків, зелених зон по вул. Скалецького та Ватуна, скверу Кумбари і території центрального пляжу. У прибиранні міста взяли участь і депутати міської ради.

Через холодну та дощову погоду загальноміський суботник в цьому році кілька разів переносився. Але до Великодніх свят більшість території міста було прибрано. До цієї роботи долучалися комунальні служби, працівники ЖЕКів, різних установ, закладів та організацій, учні та студенти вінницьких вишів. 17 квітня на прибирання зелених та паркових зон вийшли працівники та депутати Вінницької міської ради.​

«Бережне ставлення до міста у вінничан однозначно підвищується. Вони розуміють, що це їхня квартира, їхній будинок, двір і місто. Тому із задоволенням виходять на суботники, і це стало ніби якимось вінницьким брендом. Приєднуються і до суботників, організованих різними підприємствами, я особисто долучалася до прибирання Лісопарку, яке робив один з банків. Мої мешканці цією весною ще на суботники не виходили, бо завадила погода, але вже збиралися старші по будинках і незабаром організуємо прибирання і в себе в дворах, я теж їм виходжу допомагати», - каже депутат міської ради Наталія Космина.

На прибирання парків та зелених зон Вінниці вийшли працівники та депутати міської ради

Серед учасників сьогоднішнього суботника і головний спеціаліст департаменту кадрової політики міської ради Тетяна Шуляк. «Працівники міської ради часто беруть участь у суботниках, адже ми хочемо щоб місто було чистим та красивим. Сьогодні серед сміття, яке я зібрала, переважно пластикові та скляні пляшки. Шкода, що деякі вінничани безвідповідально ставляться до свого міста та смітять там, де самі ж і відпочивають», – каже вона.

Депутат міської ради Віктор Кривіцький, який прийшов прибирати Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького розповідає, що до суботників долучається щороку, адже це нормальний процес, як наведення ладу у власному будинку. Наводив лад у місті й керівник проекту розвитку велосипедної інфраструктури м. Вінниці Олег Крупський: «Мені приємно жити у чистому, європейському і культурному у всіх відношеннях місті. Тому я завжди долучаюся до таких заходів».

На прибирання парків та зелених зон Вінниці вийшли працівники та депутати міської ради

«Я зібрала два пакети сміття, чимало пляшок були прямо біля сміттєвої урни. Причому деякі скляні пляшки розбиті, що небезпечно, адже тут відпочивають батьки з маленькими дітьми. На мою думку, кожен, хто викидає сміття на відпочинковій зоні, повинен усвідомлювати наслідки своїх дій», – вважає начальник відділу звернень Ірина Єлізарова.

На прибирання парків та зелених зон Вінниці вийшли працівники та депутати міської ради

Депутат міської ради Світлана Василюк теж долучається до суботників вже не один рік. «Сьогодні ми прибираємо у парку Кумбари – одному з улюблених місць відпочинку вінничан. Крім того, це історичне місце, де розташовано пам’ятник Івану Богуну. Важливо, щоб парк був чистий, зелений та красивий, а після того, як вінничани долучаються до прибирання цієї території, вони більш бережно до неї ставляться. Взагалі, я вважаю, що чисто не там, де часто прибирають, а там, де не смітять», – говорить вона.

На прибирання парків та зелених зон Вінниці вийшли працівники та депутати міської ради

«Проведення міських суботників об’єднує вінничан, формує у них відповідальність за своє місто, відчуття співучасті у житті Вінниці. Тому я думаю, що у ці пасхальні дні, перед проводами, кожен має вийти на суботник та привести до ладу місця, де він живе, працює, щоб наше місто було чистим та охайним. На моєму окрузі ми постійно проводимо суботники, до яких долучається багато людей», – розповіла депутат міської ради Валентина Вишневська.



Переглядів: 5942
Поширень: 0