Нині на Вінниччині постійно проживають 11 315 (у минулому році 9 809) іноземців та осіб без громадянства. З яких 8 453 осіб отримали дозвіл на імміграцію та документовані посвідки на постійне проживання, 1 072 іноземця та осіб без громадянства, які отримали дозвіл на імміграцію в Україну згідно квотової категорії імміграції, з них 4 іноземних громадянина, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України понад 100 тис. доларів (США). 

В той же час, за його словами в області тимчасово перебувають 2 806 (у минулому році 1 693) іноземців та ОБГ, з яких 67 осіб отримали дозвіл на працевлаштування, 72 – релігійні діячі, 2259 – іноземні студенти, 365 осіб приїхали до регіону для возз’єднання сім’ї з громадянами України.

«Одним із пріоритетних напрямків діяльності Управління та його територіальних підрозділів є протидія нелегальній міграції. Так цьогоріч УДМС спільно з управліннями МВС та СБУ в області виявлено - 44 нелегальних мігранта, та прийнято рішень про примусове їх повернення в країну походження. Скорочено термін перебування на території держави – 5 іноземцям та ОБГ. Також, притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства та сприяння незаконній міграції - 158 (у минулому році 53) іноземців та громадян України» – наголосив Борис Наливайко.

У Вінницькій області перебувають біженці з 9 країн світу

Загалом в області нараховується 35 біженців, з 9 країн світу (Ангола - 3, Конго – 6, ДР Конго - 1, Ліберія - 1, Сомалі - 14, Судан - 2, Грузія - 4, РФ - 3, Туреччина – 1) а також 21 особа, яких визнано особами, що потребують додаткового захисту в українське суспільство. Цьогоріч, до Управління міграційної служби в області із заявами про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту звернулось 11 шукачів притулку.

«Завдяки проведеним оперативно-профілактичним заходам, спільно з правоохоронними органами, інформаційно-роз’яснювальної діяльності, роботи з громадськістю нам вдалося зменшити прибуття до Вінницької області та кількість звернень іноземців – вихідців із Сомалі до УДМС. Лише не значна їх кількість, які залишилися проживати, інтегрувалися в українське суспільство (одружилися, знайшли роботу, навчання, тощо). Решта використовували свій статус з метою подальшого транзитного переміщення до країн західної Європи. Особливий пік прийшовся на 2010-2013 роки, таких звернень фіксувалося більше ніж сотні щороку» – підкреслив Борис Наливайко.



Переглядів: 3266
Поширень: 0