Із робочим візитом до Обласного хірургічного центру, що на базі Вінницької обласної лікарні імені М.Пирогова, завітали Ігор Івасюк - заступник голови обласної державної адміністрації, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації і Тетяна Бабій – директор Департаменту охорони здоров’я вінницької ОДА разом зі своїм заступником, начальником управління лікувально-профілактичної допомоги населенню, роботи з персоналом Дмитром Білоусом.

Мета візиту – вирішення проблем щодо фінансування лікувального закладу та його подальшої роботи. На нараді розглядалось питання поетапного закінчення будівельних робіт та виділення коштів на часткове придбання у 2015 році медичного обладнання за рахунок обласного бюджету. Відомо, що роботи по будівництву та оснащенню хірургічного корпусу обласної лікарні тривають вже не один рік.

«У новозбудованому обласному хірургічному центрі половина приміщення вже готова повністю запрацювало перше відділення - інтервенційної радіології. Організацією ТОВ «Вінницябуд» виконано всі будівельно-оздоблювальні роботи та встановлено сучасний ангіографічний апарат TOSHIBA INFINIX VF-i/S зі станцією гемодинамічних досліджень HORIZON XVu. Апарат оснащений новітніми інноваційними цифровими компонентами. У самому відділенні інтервенційної радіології вже проведено більш як 200 операцій», – зазначив головний лікар обласної лікарні ім. М.Пирогова Олександр Жупанов.

Обласний хірургічний центр  на базі Вінницької обласної лікарні імені М.Пирогова

Всього у Вінницькому регіональному хірургічному центрі буде 4 відділення: серцево-судинної хірургії, урологічне, відділення травматології та абдомінальної хірургії, також центр обладнають 15 операційними та 240 ліжками. До прикладу, нині в обласній лікарні ім. Пирогова щороку проводять 18 тисяч операцій і лікується 26 тисяч хворих.

У 2015 році з обласного бюджету виділено 2,01 млн.грн., у тому числі: 1,9 млн.грн для оплати за подачу тепла в хірургічний корпус, а також - 110,0 тис.грн - на систему охорони. Керівництво медичного закладу планує найближчим часом обладнати діагностичне відділення та відділення прийому хворих.

«Будемо намагатись забезпечити хірургічний центр усім необхідним. Якщо розпочати роботу ще нинішнього року – це дасть змогу завершити її якнайшвидше. Це збереже час і забезпечить оперативність виконання робіт щодо подальшого оснащення лікувального закладу», - наголосив Ігор Івасюк.

Перших два поверхи керівництво лікарні сподівається обладнати та здати в експлуатацію до 100-річчя лікарні ім. М. Пирогова у 2016 році.



Переглядів: 4759
Поширень: 0