24 квітня для вінницьких дільничних інспекторів міліції провели дводенний тренінг-семінар по взаємодії з групами ризику. Міліціонерів навчали як убезпечити себе від ВІЛ/СНІДу та інших соціально-небезпечних хвороб у повсякденній роботі.

Семінар було організовано Міністерством Внутрішніх справ за підтримки Агенції ООН з боротьби з нелегальним обігом наркотиків.

Тренер проекту з медичних питань Наталія Мойсеєва розповіла, що проведення таких тренінгів планується ще у чотирьох регіонах України - Одесі, Миколаєві, Тернополі, Львові. Вони спрямовані на підвищення спроможності співробітників міліції захищати і не порушувати права груп ризику, ВІЛ/СНІД інфікованих, співпрацювати з ними та знати як захистити своє здоров’я під час виконання службових обов’язків, куди йти за допомогою у випадку травмування.

Вінницьких дільничних навчали працювати із групами ризику

Міліціонерів ознайомили з універсальними запобіжними заходами та сучасними стандартами безпечної роботи. Розповіли як поводити себе під час затримання особи, при обшуку, проведенні інших слідчих дій та у випадку високого ризику інфікування ВІЛ.

Вінницьких дільничних навчали працювати із групами ризику

За словами головного інспектора департаменту громадської безпеки МВС України Андрія Лабуня, такі тренінги дадуть можливість кожному дільничному у повсякденній роботі вберегти себе від інфікування, безпечно працювати з інфікованими особами, проконсультувати особу куди вона може звернутись і яку допомогу отримати.

Кожен слухач отримав сертифікат про участь у тренінгу.



Переглядів: 2467
Поширень: 0