У навчальних закладах області навесні щорічно проводяться Дні цивільного захисту. 28 квітня у загальноосвітній школі №22 І-ІІІ ступенів міста Вінниці традиційно до учнів завітали рятувальники Третьої державної пожежно-рятувальної частини міста Вінниця, піротехніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України, фахівці Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життедіяльності, а також фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області.

За сигналом «Евакуація», педколектив організовано та оперативно вивів учнів на майданчик перед школою. Присутнім було запропоновано ознайомитися з оснащенням бойового автомобіля, екіпіровкою та озброєнням бійців служби «101». Протягом усього дня з школярами фахівці проводили практично-навчальні зайняття, де учням демонстрували навички надання допомоги потерпілим, користування первинними засобами пожежогасіння, вміння одягати протигази і спецодяг та прокладати рукавну лінію від спецавтомобіля.

У Вінниці для учнів 22-ї школи рятувальники провели День цивільного захисту

А найзахопливішим заняттям для школярів стало відтворення подій евакуації людини з багатоповерхівки та ліквідація умовного загорання. Під час проведення на кожному етапі суддями фіксувалися усі результати учнів у виконанні тих чи інших завдань. Насамкінець найкращі та найвправніші з дітей від адміністрації навчального закладу отримали подяки та грамоти.



Переглядів: 3321
Поширень: 0