Сьогодні, 29 квітня, у виставковій залі обласного краєзнавчого музею, відбулося відкриття XXІІІ обласного фестивалю талантів і творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе».

Нагадаємо, що з метою розвитку творчих здібностей дітей та молоді з функціональними обмеженнями, самоствердження та реалізації їх талантів, сприяння їх інтеграції в суспільство, привернення уваги громадськості до проблем дітей та молоді з інвалідністю з 1992 року обласним центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді проводиться обласний фестиваль талантів і творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе», учасниками якого є переможці районних та міських відбірних конкурсів, а також вихованці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

Діти та молодь з функціональними обмеженнями демонструватимуть свої таланти на фестивалі творчості "Повір у себе"

Завданнями Фестивалю є пошук інноваційних форм і методів роботи, спрямованих на активізацію життєвої позиції дітей та молоді з функціональними обмеженнями, розширення їх кола спілкування, ознайомлення дітей та молоді з інвалідністю з різними видами творчості, відродження забутих народних традицій та ремесел.

Участь у відкритті взяли представники управлінь та служб облдержадміністрації, громадських організацій, а також діти та молодь з функціональними обмеженнями, клієнти центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

Загалом у ХХІІІ обласному Фестивалі беруть участь 115 дітей та молоді з функціональними обмеженнями з 25 районів та усіх міст обласного значення області. Вікові категорії учасників: від 7 до 35 років.

Діти та молодь з функціональними обмеженнями демонструватимуть свої таланти на фестивалі творчості "Повір у себе"

На виставці робіт учасників Фестивалю, який проходитиме з 29 квітня по 14 травня 2015 року представлені більше 500 робіт, виконаних різними техніками, в т.ч.: твори образотворчого мистецтва (акварель, гуаш, олівці, олійні фарби, петриківський розпис, аплікація (з тканини, паперу), квілінг, графіка); твори декоративно-прикладного мистецтва (випалювання, вишивка бісером, вишивка стрічкою, вишивка хрестиком, вишивка гладдю, плетіння гачком, шпицями, вироби із бісеру, різьба по дереву); дизайнові композиції з використанням природного матеріалу (вироби з глини, з солоного тіста, з соломки, ліпка з пластиліну (композиції та окремі вироби) архітектура); а також виготовлення іграшок (в’язані, шиті), фото. У Фестивалі також беруть участь молоді автори літературних творів.

За умовами Фестивалю, глядачі, які відвідують виставку робіт, голосуватимуть за учасника, робота якого найбільше сподобається.

Діти та молодь з функціональними обмеженнями демонструватимуть свої таланти на фестивалі творчості "Повір у себе"

Пам`ятною відзнакою та подарунком будуть нагороджені 35 переможців, які отримають найбільшу кількість голосів, та заклад соціального обслуговування, учасники якого отримають найбільшу кількість голосів.

Зазначимо, що нагородження учасників відбудеться 14 травня у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського.



Переглядів: 3453
Поширень: 0