В 6 металевих печах, захованих подалі людського ока за лісосмугою біля самісінького сміттєзвалища, перепалювали деревину на вугілля.

На момент візиту працівників міліції в цеху, розташованому просто неба, працювала одна піч. Належало нелегальне виробництво одному з ТОВ у Вінницькому районі. Його керівник пояснював, що збирався оформити усі необхідні дозволи, щоб легалізувати виробництво, але не встиг. Як повідомили в УДСБЕЗ ГУМВС у Вінницькій області підприємливому чоловіку доведеться нести адміністративну відповідальність за фактом порушення порядку провадження господарської діяльності відповідно до ст.164 КУпАП

У смт Піщанка правоохоронці виявили ще один цех з виробництва деревного вугілля, який працював на території приватної котельні. 8 печей обслуговували робітники, що працювали за усною домовленістю. На території виробництва вилучили близько 5 тонн готової продукції, яку, до речі, продають недешево - близько 30 грн за 3-кілограмовий пакет. Не важко підрахувати, які доходи приносив підпільний бізнес. У підприємця з усіх необхідних дозвільних документів були лише папери на землю. Решта дозволів – з управління екології, СЕС та МЧС були відсутні.

Вилучені печі перебуватимуть під охороною міліції до повного встановлення обставин нелегального виробництва та прийняття рішення судом згідно з діючим законодавством.


Переглядів: 3507
Поширень: 0