6 травня для учнів вінницької школи-гімназії №30 працівники роти міліції громадської безпеки особливого призначення провели урок мужності. Правоохоронці ознайомили дітей зі зброєю та засобами індивідуального захисту, роботою вибухотехніків та службової вівчарки Дорі.

Старшокласники школи-гімназії познайомилися з засобами індивідуального захисту, потримали у руках справжню стрілецьку та вогнепальну зброю, боєприпаси, які знаходяться на озброєнні правоохоронців.

Спеціаліст вибухотехнічної служби продемонстрував учням як виглядають тротилові шашки, гранати ГРД-5 та Ф-1, електродетонатори, вибухові пристрої, що знаходяться на озброєнні військових в зоні АТО.

Для учнів 30 школи правоохоронці провели урок мужності

- Мені дуже сподобався захід. Вперше я тримаю у руках справжню зброю, з якою бійці на Сході захищають нашу незалежність. Враження незабутні, – говорить учень одинадцятого класу Євген Павлюк.

Для учнів 30 школи правоохоронці провели урок мужності

Оплески від присутніх отримала німецька вівчарка Дорі. Вона допомагає міліціонерам розкривати злочини, шукає зброю та вибухові речовини. Розуміє команди німецькою та українською мовами.

Для учнів 30 школи правоохоронці провели урок мужності

- Головною метою заходу є виховання патріотизму у школярів, прагнення стати гідними громадянами нашої держави, - каже командир роти особливого призначення Анатолій Стаховський. – Подібні зустрічі з учнями ми проводимо протягом останніх чотирьох років і плануємо їх проводити надалі.



Переглядів: 3785
Поширень: 0