Нещодавно кілька працівників міської ради повернулися з Бірмінгему, де проходили навчання за програмою «Відкритий світ». У місті-побратимі вони познайомилися з роботою бізнес-інкубатора, реабілітаційного центру тощо. А саме головне, переконалися у тому, що у зв’язку з останніми подіями жителі Бірмінгему підтримують Україну та постійно збирають гуманітарні вантажі для наших бійців: як тільки відправляють один – починають формувати інший.

У Вінницькій міській раді постійно практикується навчання працівників для отримання передового досвіду не лише у інших містах, а й за кордоном. Так, наприкінці квітня троє працівників міської ради разом з ще двома представниками від Вінниці поїхали у США по програмі «Відкритий світ».

​Вінничани побували у Бірмінгемі за навчальною програмою «Відкритий світ»

«Під час навчання ми відвідували лекції та семінари у бібліотеці конгресу США щодо верховенства права, впливу громадськості на прийняття важливих рішень тощо. Вивчали роботу відділу міжнародних справ міської ради Бірмінгему. У них дуже цікавий досвід співпраці з містами-побратимами, навіть створений окремий комітет з цих питань поза межами міської ради. Взагалі, у Бірмінгемі є багато міст-побратимів, з якими вони підтримують досить тісні стосунки», – розповіла головний спеціаліст КП «Інститут розвитку міст» Вінницької міської ради Наталія Качур.

​Вінничани побували у Бірмінгемі за навчальною програмою «Відкритий світ»

Також учасники програми відвідали бізнес-інкубатор. Вони зазначили, що досвід розвитку цієї структури важливий для Вінниці, адже у нашому місті також планується створення бізнес-інкубатора. «У Бірмінгемі бізнес-інкубатор займає 1400 квадратних метрів, тут молоді IT-компанії за символічну плату розпочинають свою діяльність. Цей інноваційний інкубатор створили на базі старого колишнього заводу. У нього було інвестовано близько 20 мільйонів доларів, а сукупний прибуток підприємств, які там діють, за перший рік склав мільярд триста мільйонів доларів. Наразі там працює 101 IT-компанія. Найбільше мене вразило те, що його створили у не надто благополучному районі міста Бірмінгему, але робота інкубатора сприяла розвитку цієї місцевості. Там почали працювати молоді освічені люди, відкрили кафе, ресторани, де б вони могли харчуватися, почав розвиватися благоустрій, покращилася інфраструктура тощо», – зазначила Наталія Качур.

​Вінничани побували у Бірмінгемі за навчальною програмою «Відкритий світ»

Також багато корисного вінничани дізналися про співпрацю влади та громадських організацій у Бірмінгемі, на лекціях розповідали, як організовувати зустрічі, громадські слухання тощо. Побували учасники програми й у реабілітаційному центрі для нарко- та алкозалежних, який створений як громадська організація. «Мене вразило, що після реабілітації, аби ці люди не повернулися до попереднього життя, їм надають тимчасове житло, допомагають у пошуку роботи, підборі професії, надають психологічну підтримку тощо», – каже Наталія Качур.

​Вінничани побували у Бірмінгемі за навчальною програмою «Відкритий світ»

Під час зустрічі з міським головою Бірмінгему вінничани ще раз переконалися у тому, що це американське місто всебічно підтримує Україну. «Вони підтримують Україну, захоплюються мужністю наших людей, взагалі, у них дуже дружнє та тепле ставлення до нашої країни. Як тільки на Сході України почалися трагічні події, жителі Бірмінгему організували збір допомоги. Вже надійшло три посилки. Як тільки вони відсилають вантаж, одразу починають збір іншого. З кожним разом об’єм допомоги збільшується, переважно це медикаменти», – зауважила Наталя Качур.



Переглядів: 4354
Поширень: 0