Вироком суду, штрафом у сумі 85 тис. грн. і конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення завершилася діяльність підпільного цеху у м. Вінниці, викрита наприкінці серпня минулого року оперативними співробітниками Головного управління ДФС у Вінницькій області спільно з підрозділами УМВС України в області.

Підпільна лінія здійснювала виробництво горілчаної продукції заводського зразка у промислових масштабах. Нелегальна продукція виготовлялася з метою реалізації через дрібну торговельну мережу. В ході санкціонованого обшуку правоохоронцями тоді було виявлено та вилучено продукції більш ніж на 630 тис. грн. – більше півтонни спирту, 8 тисяч марок акцизного податку з ознаками підробки, обладнання для виготовлення фальсифікату (лінії по розливу, резервуари, насосні станції, купажні ємності, станки для закатування металевих корків), готової продукції, розлитої у пляшки, на суму 180 тис. грн.

За виготовлення алкогольного фальсифікату суд присудив вінничанину 85 тис грн штрафу

Суд визнав винним 30-річного вінничанина у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 204 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення алкогольних напоїв із використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Призначене покарання – штраф у сумі 85 тисяч гривень із конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення, в тому числі майже 200 ящиків готової продукції, пристрій для закупорювання корками скляних пляшок, фільтри, водяні насоси.

Нагадаємо, в Україні триває загальнодержавна операція «Акциз-2015», спрямована на очищення ринку підакцизних товарів від фальсифікату та незаконно ввезеної на територію країни підакцизної продукції, збільшення надходжень акцизного податку до державного бюджету. В рамках операції оперативними співробітниками фіскальної служби на Вінниччині з незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на суму понад 220 тис. грн.



Переглядів: 3135
Поширень: 0