На трьох офіційних пляжах міста завершуються роботи з впорядкування територій. Комунальники вже пофарбували лавки, урни та «грибки», а працівники водолазно-рятувальної служби очистили дно ріки на цих пляжах.

Вже третій тиждень поспіль комунальники готують міські пляжі до пляжного сезону. Офіційними зонами відпочинку, де можна позагоряти та скупатися у річці Південний Буг на території міста, залишаються пляжі «Центральний», «Хімік» та «Гонти». Вони мають відповідну інфраструктуру та рятувальні пости, працівники яких в разі необхідності можуть надати професійну допомогу.

На сьогодні на усіх пляжах вже відремонтовано та пофарбовано лавочки, на пляжні «грибки» вчора натягнули тенти, пофарбовано урни та оновлено знаки, які вказують на межі зони відпочинку. Водолазно-рятувальною службою проведено обстеження дна акваторії та вивезено сторонні предмети – каміння, побутове сміття та кілька автомобільних шин. За інформацією департаменту комунального господарства та благоустрою, сміття на дні річки вздовж пляжів цієї весни виявлено небагато, бо роботи по очищенню проводяться щорічно для того, щоб відпочиваючі не поранилися. Однак у непристосованих для купання місцях його досить багато, особливо побутового, яке вінничани самі ж і кидають у річку, тому в таких місцях вони наполегливо рекомендують не заходити у воду.

Наразі на пляжах завершуються роботи по підсипанню піску. На усі три пляжі цьогоріч його вивезено 72 тони. Загалом же усі роботи по впорядкуванню пляжів будуть завершені до 15 травня, після чого вінничани зможуть загоряти та купатися у чистих і зручних зонах відпочинку.



Переглядів: 2531
Поширень: 0