На жаль, мало хто з водіїв сьогодні згадує про те, яке іноді значення може мати секунда для порятунку людського життя. Начальник УДАІ УМВС у Вінницькій області Павло Солоненко говорить, що сьогодні нехтування Правилами дорожнього руху не є рідкістю – часто водії не звертають ніякої уваги на проблискові маячки. Особливо часто надходять скарги на подібного роду порушення від водіїв "швидкої медичної допомоги", яким вкрай необхідно швидко і своєчасно прибути за викликом або доставити хворого до медичного закладу.

Як вінницьких водіїв ДАІшники навчали "швидку" пропускати

До відпрацювання «Увага! «Спецсигнал!»» долучилися представники громадських організацій міста та засобів масової інформації, які мали можливість особисто впевнитися, як водії поступаються дорогою автомобілю «швидкої» допомоги. Як правило, такий транспортний засіб добре помітний у потоці і не побачити його та не почути сигналів сирени практично неможливо. І все ж чимало водіїв ігнорують вищеназваний пункт Правил дорожнього руху. Тому і не завжди встигають вчасно добратись на виклик автомобілі медичної допомоги, пожежники, водії інших екстрених служб.

Як вінницьких водіїв ДАІшники навчали "швидку" пропускати

На водіїв – порушників складалися адміністративні протоколи та проводилася профілактична бесіда. Тим водіям, хто заперечував скоєне ним порушення Правил, демонстрували відеодокази. За годину відпрацювання співробітники ДАІ зупинили близько десятка автомобілів. До адміністративної відповідальності притягнули одного з водіїв, інші відбулися попередженнями.

Як вінницьких водіїв ДАІшники навчали "швидку" пропускати

Нагадаємо, водії транспортних засобів, що обладнані проблисковими маячками та спеціальним звуковим сигналом мають перевагу перед водіями інших машин. Ось, що сказано у пункті 3.2. Правил дорожнього руху – «у разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком або спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним автомобілів). На дорозі з розділювальною смугою цю вимогу повинні виконувати водії транспортних засобів, що рухаються в попутному напрямку». За це порушення передбачений штраф від 30 до 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (510-680 гривень).

Як вінницьких водіїв ДАІшники навчали "швидку" пропускати

Мета операції "Спецсигнал", що проводиться Державтоінспекцією, - пробудити свідомість водіїв і прищепити особливе розуміння того, що, поступившись дорогою, вони можуть надати цілком посильну допомогу в порятунку людських життів.



Переглядів: 4599
Поширень: 0