У червні цього року у 28 пришкільних таборах відпочине 4900 дітей. Вони не лише відпочинуть, а й побувають на екскурсіях та отримають нові знання. А у «мовних» таборах та загонах дівчата та хлопчики зможуть ще й підвищити рівень володіння іноземними мовами. Звичайно, як і кожного року на школярів чекають конкурси, флешмоби та багато інших розваг.

З 3 червня у Вінниці розпочнуть працювати пришкільні табори, а закінчиться зміна 19 червня. У цьому році у Вінниці діятиме 28 таборів, що на один більше ніж у минулому. Збільшилася й кількість дітей, які зможуть відпочити, цьогоріч їх буде 4900, що на 400 більше ніж в минулому. У місті вже кілька років спостерігається така позитивна динаміка.

«Відпочинок у пришкільних таборах з насиченими програмами дозволяє дітям розширити свій світогляд, використати літній період цікаво і ефективно. Крім відпочинку діти у пришкільних таборах мають можливість здобути нові знання. Так, у таборах, що при школах №1 та №25 буде створено англомовне середовище. Крім того, англомовні загони діятимуть на базі шкіл-гімназій №30 та №23, а польський – у школі №12», – каже начальник відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти Вінницької міської ради Ірина Кравець.

Як і у минулі роки, перебування у пришкільних таборах безкоштовне. Фінансування основної програми, яка відпрацьована для всіх шкіл, забезпечується за рахунок видатків з міського бюджету.

У пришкільних таборах для учнів буде організовано змістовне дозвілля. Діти побувають у аквапарку, дитячому центрі «Дитяча планета», на пішохідних екскурсіях, презентації спортивних шкіл, візьмуть участь у інтелектуальних іграх тощо. Також передбачені профілактичні заходи із попередження дитячого травматизму, екскурсії до міських пожежних частин.



Переглядів: 3768
Поширень: 0