У квітні-травні поточного року Головним управлінням ДСНС України у Вінницькій області спільно з Департаментом науки і освіти Вінницької оласної державної адміністрації проводилися кущові етапи XXI Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників. Під час відбіркових виступів школярі з усіх районів Вінниччини продемонстрували свої таланти, спритність, кмітливість і знання правил безпеки життєдіяльності. У Немирові, Шаргороді, Тростянці, Козятині, Ямполі та в ЗОШ №12, що обласному центрі, юні пожежники змагалися за традиційною програмою: потрібно було гідно представити команду у конкурсах «Візитка» та «Домашнє завдання». Темою ж літературно-музичних композицій було обрано гасло: «Воїни світла бережуть країну. Рятуємо життя – рятуємо Батьківщину».

На всіх шести зональних етапах вирішальним (а ще й найулюбленішим як для вболівальників, так і для журі) традиційно був саме конкурс "Домашнє завдання". Учасники продемонстрували свої здібності, використовуючи всі засоби – від дотепного гумору до театральних мініатюр. Лейтмотивом виступів усіх без винятку команд було одне – правила безпеки треба знати і пам’ятати, а у випадку біди немає надійнішого захисту, ніж державна служба України з надзвичайних ситуацій.

На Вінниччині завершились зональні етапи XXI Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників

Учасники кущових етапів фестивалю Дружин юних пожежників ретельно готувалися до цього заходу як до справжнього свята - підготували тематичні вірші, пісні, сценки, пошили яскраві костюми та виготовили декорації.

Журі, до складу якого увійшли представники пожежно-рятувальної служби, освітяни й працівники культури, було доволі непросто оцінювати виступи школярів. При оцінюванні суддями враховувалися артистизм, кмітливість, дотепність, змістовність, оригінальність, хореографічна і вокальна майстерність тощо. Зрештою, всі команди з честю представили свої райони. На жаль, через певні обставини вибули із змагань команди ДЮП Тульчинського, Оратівського, Крижопільського та Могилів-Подільського районів.

На Вінниччині завершились зональні етапи XXI Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників

За підсумками шести кущових етапів фестивалю рішенням оргкомітету зрештою визначено дружини юних пожежників, які в червні братимуть участь в обласному етапі фестивалю. За право представляти Вінниччину в фінальній частині заходу між собою змагатимуться команди Жмеринського, Шаргородського, Гайсинського, Чечельницького, Немирівського, Іллінецького, Погребищенського, Хмільницького, м.Могилів-Подільський та ЗОШ №12 м.Вінниці. Враховуючи те, що на міському етапі журі було відібрано лише одну команду (замість двох) рішенням оргкомітету до участі в обласному етапі було також допущено команду Вінницького району, яка набрала найвищу серед інших команд кількість балів.

Всі учасники зональних етапів фестивалю отримали дипломи та подарунки, але головним здобутком конкурсу, безумовно, стали набуті у сфері цивільного захисту знання, можливість творчої реалізації та нові дружні стосунки із ровесниками.



Переглядів: 3015
Поширень: 0