З початком бойових дій на Сході нашої країни минулого року виконавчий комітет та міська рада прийняли рішення запровадити у Вінниці матеріальну допомогу розміром 25 тис. грн. для вінничан-воїнів АТО, які отримали поранення, та сім’ям загиблих вінничан, які воювали на Сході, у розмірі 100 тис. грн. Загальна сума, на яку вже видано матеріальну допомогу з початку проведення АТО, становить близько 3 млн. грн. З початку цього року таку допомогу отримало 13 родин загиблих та 38 поранених. Також департамент соціальної політики надає підтримку у вигляді матеріальної допомоги вінничанам, рідні яких беруть участь в АТО.

Окрім матеріальної підтримки департамент соціальної політики Вінницької міської ради бере під соціальний супровід сім’ї воїнів АТО.

Також департамент здійснює компенсацію підприємствам, установам та організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу під час мобілізації. За січень-квітень 2015 року прийнято розрахунків на загальну суму 2,6 млн. грн. від 109 організацій для 1136 осіб, з них відшкодовано підприємствам та організаціям 1,3 млн. грн.​

Додатково:

До Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, включено 464 учасника бойових дій в АТО, та 26 осіб, яким видані посвідчення «Член сім\'ї загиблого (померлого) ветерана війни».

У Вінниці відкрито меморіальні дошки в школах №7, №26, №30, де навчалися загиблі військовослужбовці-вінничани Дмитро Майборода, Євген Пікус та Олександр Каплінський.​



Переглядів: 2923
Поширень: 0