Два тижні тому комунальні служби розпочали реконструкцію ділянки вулиці Київської в районі Центрального автовокзалу. В її рамках передбачається в тому числі влаштування зливової каналізації, щоб запобігти підтопленням території у весняний період та після значних опадів. Наразі вже прокладено 42 метри мережі вуличного водовідведення та два встановлено дощоприймальні колодязі.

У Вінниці продовжується реалізація масштабного проекту, який передбачає ремонт, реконструкцію та прокладання нових об’єктів зливової каналізації. Два роки тому у місті було створено електронну карту усіх існуючих мереж та розроблено схему розвитку системи відведення опадів. Першочергово зливова каналізація облаштовується в районах, які потерпають від підтоплень під час сильних злив та танення снігу.

Першою в цьому році була ділянка вулиці Садової. В рамках її реконструкції було облаштовано 132 метри залізобетонного лотка та 60 м відкритого водовідвідного жолоба з асфальтобетонної суміші. Після чого заасфальтовано майже 200 метрів дороги. На цьому об’єкті роботи вже завершено, а з 11 травня розпочато реконструкцію ділянки вулиці Київської біля Центрального автовокзалу. Ця територія також потрапляє у перелік ділянок, які регулярно підтоплювалися під час значних опадів. Загальна довжина майбутньої зливової каналізації становитиме 92 метри. З них: 35 метри діаметром 400 мм, 36 метри – 630 мм, та 20 метрів – 500 мм. На зливовому колекторі передбачено 4 дощоприймальні колодязі. На даний момент вже влаштовано 42 метри водовідвідної труби та влаштовано два колодязі.

У планах на цей рік ще зробити систему водовідведення на ділянці вулиці Свердлова, від будинку з номером 61 до 109. ​



Переглядів: 3411
Поширень: 0