26 травня під час отримання неправомірної винагороди працівниками міліції були затримані два майстри однієї з дільниць міжрайонного газового господарства. Вони вимагали 1 000 гривень від місцевого жителя за непритягнення до відповідальності за порушення використання газового обладнання.

Як розповів начальник управління державної служби боротьби з економічними злочинами Станіслав Маклаков, працівники обласної міліції спільно з могилів-подільськими колегами затримали під час отримання неправомірної винагороди майстрів газового господарства. Двоє посадовців вимагали 1 000 гривень у місцевого жителя за непритягнення його до відповідальності за порушення використання газового лічильника. Правопорушників міліціонери затримали у службовому кабінеті під час отримання грошей.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). За таке правопорушення передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Проводяться слідчі дії. Вирішується питання про оголошення підозри затриманим особам.



Переглядів: 2683
Поширень: 0