В рамках проведення профілактичних заходів на пасажирському транспорті, які проходять з 1 червня по 30 червня, працівники Державтоінспекції будуть здійснювати посилений контроль за наданням послуг з перевезення пасажирів. Особлива увага звертається на підготовку автотранспорту до перевезення пасажирів, проведення щозмінного медичного огляду водіїв та дотримання вимог правил дорожнього руху.

За словами начальника УДАІ у Вінницькій області Павла Солоненка, з початку року на території Вінницької області сталась 25 дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв автобусів, які здійснювали перевезення пасажирів. В результаті автопригод 4 людини загинуло та 14 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

ДАІ перевірятиме водіїв, які займаються пасажирськими перевезеннями

Протягом місяця інспектори ДАІ здійснюватимуть нагляд за дотриманням правил дорожнього руху водіями автобусів. Найбільш поширеними порушення правил дорожнього руху водіями автобусів є порушення правил перевезення пасажирів, порушення швидкісного режиму, правил проїзду перехресть, маневрування та керування у нетверезому стані.

ДАІ перевірятиме водіїв, які займаються пасажирськими перевезеннями

В перший день проведення профілактичних заходів працівниками Державтоінспекції за порушення правил перевезення пасажирів, а саме перевезення пасажирів понад максимальну кількість, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу було зупинено автобус, який рухався за маршрутом Бершадь-Вінниця. Під час спілкування з водієм було встановлено, що водій керує автобусом з ознаками алкогольного сп’яніння. За допомогою спеціального приладу «Drager» було визначено стан сп’яніння водія. За результатами алкотестера в організмі водія зафіксовано 0.57 проміле алкоголю.



Переглядів: 3564
Поширень: 0